Een dag geen chocolade is een dag niet geleefd ;-) Na het avondeten op de bank met een kop thee en een stukje chocolade is mijn favoriete moment van de dag. Pure chocolade is iets wat ik echt heerlijk vind en eigenlijk elke dag wel zou willen eten. Ik snap serieus niet dat ik vroeger melkchocolade zo lekker vond. Ik was vooral dol op bounty’s. De combinatie van kokos en chocolade. Ooh echt heerlijk. Bounty’s moet je ook zelf kunnen maken toch? En na dit recept meerder malen gemaakt te hebben kon het natuurlijk niet ontbreken op mijn blog. Zelf bounty’s maken doe ik inmiddels al jaren.
Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
Recept: zelfgemaakte bounty’s
Wat heb je nodig voor ongeveer 18 van deze lekkere bounty’s?
Keukenmachine , steelpan en aluminium kom
- 120 gram kokosrasp
- 4 eetlepels kokosolie (zorg ervoor dat het gesmolten is)
- 12 ontpitte dadels (kleine), in stukjes
- een halve theelepel vanille poeder, moet niet maar is wel erg lekker
- 100 gram pure chocola
Hoe maak je deze bounty’s?
1. Doe de kokosrasp, kokosolie, vanille poeder en dadels in de keukenmachine meng het totdat er een plakkerige massa ontstaat.
2. Maak van de plakkerige massa bolletjes en druk deze goed aan. Leg de bounty’s op een bord met aluminiumfolie en zet dit bord minimaal 15 minuten in de vriezer.
3. Breek de chocolade in stukken, en doe ze in een kom. Zet de kom op een pannetje met kokend water, roer met een houten lepel erdoor heen totdat alle chocolade gesmolten is. Haal het kommetje van het vuur. Rol de kokosballetjes door de chocola tot ze helemaal bedekt zijn. Leg ze terug op het bord zet voor 20 minuten terug in de vriezer. Zet daarna in de koelkast totdat de chocolade helemaal hard geworden is.
Bewaar de bounty’s in de koelkast. Ik ben benieuwd hoelang jij ze kan bewaren.
Geniet ervan!
Volg mij al via Facebook & Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Dat is echt heeeeel leuk! Ik wil dat ook eens doen. Dankjewel voor het delen!
Graag gedaan en ze zijn vooral super lekker!
Omg ze zien er echt geweldig lekker uit! Ik ga ze zeker weten een keer maken! Weet je toevallig ook ongeveer wat de voedingswaarde van 1 “bounty” is?
Nee, dat weet ik echt niet. Ik moet bekennen, dat ik ook niks weet van calorieën enzo. Ik probeer zoveel mogelijk zonder e-nummers, suiker, tarwe en zuivel te eten. Dus aan deze eisen voldoet het recept. Ze zijn sowieso een stuk gezonder dan de bounty’s uit de supermarkt!
Ik ga manlief eens verrassen! Wat voor pure chocolade gebruik je? Ik eet namelijk alleen maar rauwe chocolade en echt gezoet met natuurlijke zoetstoffen.
Ik zie op instagram, dat jij ze al gemaakt hebt. Soms gebruik ik een verkade reep met 78% cacao. (Ik weet het, het is niet het beste) Je kan natuurlijk ook zelf chocolade maken, met rauwe cacaopoeder, kokosolie, en agavesiroop.
Liefs,
Suzanne
Ik heb een reepje rauwe cacao gebruikt. Met wat kokosolie, nadeeltje is dan dat ze smelten in je warme handen :-) Dus snel opeten! Heb je trouwens met link genoemd in mijn blog.
Fijne avond!
Mirjam
Net gemaakt met mijn zoontje van. Ze zijn heerlijk
Ben benieuwd hoe lang we hier mee doen. Niet lang ben ik bang
whahaha dat denk ik ook niet ;-)
Erg leuk! Dank je wel
Owww wat ziet dit er lekker uit!!! :D
Ze zijn ook echt heerlijk :)
Hmmmmm die zien er heerlijk uit! Wil ik ook nog eens maken.
Ik zeg doen! ze zijn zo lekker :)
Ik maak de bounty,s met gedroogde kokosrasp heel lekker, bedoel je in dit recept verse kokos rasp?
Hoi Ageeth, Bedankt voor je reactie. Nee ik gebruik ook de gedroogde kokosrasp mmmm
Yummmmmmmm.
Gemaakt! Omdat ik geen agavestroop in huis had, heb ik die eruit gelaten. Iets minder kokos gebruikt omdat het anders niet meer plakte. Net de eerste op en moet zeggen; smaakt naar meer! Heerlijk!!
Hoi Marjolein,
Nog beter om ze zonder agave te maken. Klinkt goed, ga ik ook eens proberen.
Geniet ervan!
Gisteren je blog “gevonden”. Helemaal blij mee écht geweldig!! Gelijk de bounty’s gemaakt en vandaag meegenomen naar het werk. Ze waren héél lekker. Dank voor je recept en ga nog heel veel lekkere gerechten van jouw blog maken!
Hoi Marja,
Bedankt voor je leuke reactie. Daar wordt ik weer heel blij van :) Fijn dat je zo genoten hebt van de bounty’s. Veel bakplezier! Groetjes, Suzanne
Deze bounty’s zijn hier favoriet! Ik heb ze vanavond gemaakt, denk niet dat ze de morgen halen..
Hoi Alita,
Dat is goed om te horen.
Geniet ervan!
Ik heb ze gemaakt! Fantastisch recept en nog leuk om te doen ook. :-)
Heel leuk om te horen
Heb je ideeen om de dadels voor iets anders te vervangen? Die zijn hier in Mexico lastig te krijgen of erg duur….ik kan niet wachten om ze te maken.
Mijn zus gebruikt altijd gehalveerde rozijnen dat wil ook wel plakken…. En dan zonder keukenmachine
Helaas lukte het niet: er ontstaat bij mij geen kleverige massa terwijl ik wel de goede hoeveelheid ingredienten gebruik. Uiteindelijk heb ik het maar in een plastic bak gedaan en goed aangedrukt. Na 15 minuten vriezer er warme chocolade overheen gedaan. Dit staat nu hard te worden. Mijn plan is er straks blokjes van te snijden. Nu maar hopen dat het niet uit elkaar valt… Iemand nog tips?
Fantastische site met heerlijke recepten!
De bounty’s staan in de vriezer, zometeen gelijk afmaken met de chocolade. Hoe lekker kan gezond, puur eten zijn :-) I love it!
Bedankt voor het compliment. En en en? Hoe smaakt de bounty’s
Hou Suzanne,
Wat leuk om zoveel ideeën op te doen bij je recepten!!
Ik ga deze ook een keer maken. Heb eerder al zelf chocolade gemaakt. Nadeel is dat ze snel smelten in je handen. Is dat altijd zo bij zelf gemaakte chocolade, of is daar een ander handigheidje voor? (Bewaar het altijd tot gebruik in de koelkast)
Groetjes,
Carla
Dank je Carla. Nee helaas geen tip!
Ik heb ze vorige week gemaakt en ze waren heerlijk.Ga ze zeker nog een keer maken.
Goede keuze op anti dieet dag ;-)