In de tijd dat ik nog bij mijn ouders woonde stond een bakje vanilleyoghurt steevast als toetje op het menu. Wij waren er allemaal erg dol op. Heerlijk na het avondeten maar ook als ontbijt is yoghurt voor mij een feestje. Op het moment, zo’n 3 jaar geleden, dat ik erachter kwam dat mijn darmen niet goed tegen lactose konden ben ik gestopt met het eten van yoghurt. En ja stiekem mis ik dat wel eens.

Totdat ik in het zuivelschap vanilleyoghurt van Arla Lactofree tegenkwam. Arla Lactofree is een lijn lactosevrije producten, gemaakt van gewone koemelk. De melksuikers in de melk worden op een speciale manier omgezet in andere melksuikers. Zo worden de melk en andere producten van Arla Lactofree gemakkelijker verteerbaar voor iedereen die gevoelig is voor lactose. Hoe fijn is dat? Je kunt als je lactose intolerant bent weer genieten van zuivel. Uiteraard nam ik een pak vanilleyoghurt mee om te proberen. Ik was namelijk erg nieuwsgierig of het net zo lekker zou smaken als vroeger. En ja hoor de vanilleyoghurt komt met een dikke 10 door de keuring heen. Ik werd zo blij van deze ontdekking dat ik er maar gelijk een feestelijk ontbijt bij heb gemaakt.

Wat heb je nodig?

  • 150 gram boekweitvlokken
  • 150 gram gemengde ongezouten noten (ik had een combinatie van pecannoten, pistache en amandelen)
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 100 ml kokosolie
  • 50 ml ahornsiroop
  • 50 gram gele rozijnen
  • 50 gram kokosvlokken (grote stukken kokos)
  • 1 kiwi
  • 200 ml Arla Lactofree vanilleyoghurt
  • Hoe maak je dit verwen ontbijt?

    Allereerst ga je de granola maken. Dit kan je eventueel ook een avond van tevoren doen.

    1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
    2. Meng de boekweit en noten in een kom.
    3. Schep de koekkruiden er goed door heen.
    4. Smelt de kokosolie. Ik doe dit altijd door de pot in een pannetje heet water te zetten. Als het gesmolten is roer je dit door het boekweit mengsel heen. Schep nu ook de ahornsiroop er ook door heen. Zorg dat alles goed door elkaar is gemengd.
    5. Smeer de granola op een bakplaat. En druk dit goed aan met de achterkant van de lepel.
    6. Zet de bakplaat voor 40 minuten in de voorverwarmde oven. Vanaf nu gaat het heerlijk ruiken in huis.
    7. Als de granola uit de oven komt laat het dan eerst goed afkoelen (ongeveer 30 minuten). Schep de granola daarna in een grote pot. Voeg daarna de kokosvlokken en de rozijnen erbij. Hussel dit goed door elkaar.
    8. Schil de kiwi. Snijd de kiwi in kleine stukjes. Doe de kiwi in een glazen schaaltje of potje. Schep hierop de Lactofree vanilleyoghurt. Garneer met granola. En smullen maar!

    GENIET ERVAN!

    lactosevrije yoghurt - www.puursuzanne.nl
     
    lactosevrije yoghurt - www.puursuzanne.nl

    Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

    *Deze blog is geschreven in samenwerking met Arla Lactofree. Lees hier mijn disclaimer

    Advertisement

    Suzanne

    Hoofdredacteur
    Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

    Latest posts by Suzanne (see all)