Na de feestmaand december heb je besloten om weer aan de slag met een gezonde levensstijl. Maar hoe zorg je ervoor dat je deze echt volhoudt? Ga voor stappen die bij je passen en maak de stappen ook niet te groot voor jezelf. Als je de dingen te groot maakt is het vaak lastiger vol te houden. Zorg voor kleine aanpassingen in je dagelijkse routines. Wat zijn jouw goede voornemens?

Plantaardig eten

Vaker kiezen voor plantaardig eten is een heel goed idee. Het is namelijk beter voor je eigen gezondheid en het is ook nog eens gunstig voor het milieu. Plantaardige producten hebben namelijk over het algemeen een lagere impact op onze aarde.

Is vaker plantaardig eten ook één van jouw goede voornemens? Plantaardig eten betekent niet alles of niets. Je kunt er prima voor kiezen om twee dagen per week plantaardig te koken. Kijk of je stapje voor stapje een aantal producten die je standaard in huis hebt aan te passen naar plantaardige alternatieven.

Ga voor vegetarische gehakt in jouw favoriete pastagerecht, gebruik in plaats van koemelk het alternatief sojadrink in gerechten. Vervang roomboter door plantaardige vetten. Ik kies zelf voor de Becel Original in de gele fles. Deze is 100% plantaardig en geschikt voor koken, bakken en roerbakken. En mijn boterhammen besmeer ik met Becel Pure. Deze heeft een heerlijk romige smaak. Ook 100% plantaardig en rijk aan Omega 3. En dat is dan weer gezond voor het hart. Omega 3 draagt namelijk bij aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in het bloed. Plantaardig eten is een leuke ontdekkingsreis. Ga de keuken in en experimenteer met nieuwe gerechten en smaken.

Meer bewegen

Om fit te blijven is ook bewegen ontzettend belangrijk. Het betekent echt niet dat je 5 keer in de week naar de sportschool hoeft te gaan. Je kunt het ook doen door meer te lopen of wat vaker de fiets te pakken. Wandel een rondje tijdens de lunchpauze, doe je boodschappen met de fiets of ga op de fiets naar je werk. Kijk eens kritisch naar je eigen bewegingspatroon en bedenk hoe je dit kunt aanpassen. Zo wandel ik zelf dagelijks met mijn hond Benja en doe ik mijn boodschappen zoveel mogelijk op de fiets.

Een Fitbit of een stappenteller kan je helpen om makkelijker jouw doelen te behalen. Heb je deze nog niet? Doe dan mee met de toffe winactie van Becel en maak kans op een Fitbit. Meedoen is gemakkelijk, je hoeft alleen maar jouw kassabon te uploaden waarop een Becel product staat.

Sla je ontbijt niet over

Ontbijten zorgt voor nieuwe energie. Zorg er daarom voor dat je een elke dag een gezond en voedzaam ontbijt voor jezelf maakt. Het tijdstip van ontbijten maakt niet uit. Als je maar maar een lekkere gezonde maaltijd voor jezelf maakt. Ik moet eerlijk bekennen dat bij mij het ontbijt er ook nog wel eens bij inschiet. Dit komt doordat ik in de ochtend niet direct honger heb. Mijn voornemen is om dagelijks een plantaardig ontbijtje voor mezelf te maken zoals deze heerlijke pannenkoeken.

Recept: volkoren pannenkoeken

Wat heb je nodig voor 4-5 kleine pannenkoeken?

 • 50 gram volkorenmeel
 • 150 ml sojadrink
 • 30 gram gekookte bietjes, in stukjes (dit zorgt voor de mooie roze kleur)
 • theelepel bakpoeder
 • 1 lijnzaad ei (1 eetlepel gebroken lijnzaad mengen met 3 eetlepels water)
 • halve eetlepel Becel Original (vloeibaar)

Ter garnering:

banaan, blauwe bessen, geschaafde amandelen en ahornsiroop

Hoe maak je deze pannenkoeken?

 1. Maak allereerst het lijnzaad ’ei’. Meng in een glas 1 eetlepel gebroken lijnzaad met 3 eetlepels water. Roer dit goed door elkaar en laat dit even staan.
 2. Meng in een kom het meel met de bakpoeder.
 3. Meng in een blender de sojadrink met de gekookte bietjes tot een glad mengsel.
 4. Giet het bietenmengsel bij het meel en meng dit goed door elkaar. Voeg nu het lijnzaad ‘ei’ toe en meng alles goed door elkaar tot het een glad beslag is.
 5. Verhit een koekenpan op het vuur. En verwarm hierin een klein beetje Becel Original.
 6. Voeg 1/4 van het beslag toe. Bak de pannenkoek een paar minuten totdat er bubbels ontstaan en keer dan om. Bak de andere kant ook nog zo’n 2 minuten. Herhaal dit tot je 4 pannenkoeken hebt.
 7. Stapel deze op je bord en garneer met blauwe bessen, banaan, amandelschaafsel en ahornsiroop of iets anders wat je lekker vindt.

Eet smakelijk!

volkoren pannenkoeken

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Becel. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)