Vandaag deel ik een recept voor warme wafels met pompoen. De herfst vraagt om warme ontbijtjes. Ik bedacht mij deze week dat ik nog een wafelijzer in de kast had staan en het werd de hoogste tijd om deze weer te gebruiken. Deze wafels zijn het perfecte ontbijt voor een luie zondag. Ik voeg aan deze wafels pompoen en koekkruiden toe. De perfecte smaken voor de herfst. Ik maak in dit recept gebruik van pompoenblokjes uit de vriezer. Zorg dat je deze ontdooit voordat je deze in de wafels gaat gebruiken. Dit kan je doen door de avond van tevoren de pompoen in een bakje in de koelkast te zetten. Je kan natuurlijk ook verse pompoen gebruiken maar zorg dat je deze even 10 minuten voorkookt of stoomt.

Wat heb je nodig voor 1 portie pompoen wafels?

  • 70 gram pompoenblokjes uit de vriezer, al gebruik je verse pompoen zal je deze even 10 minuten moeten voorkoken.
  • 50 gram (spelt)bloem
  • 100 ml amandelmelk
  • flinke scheut ahornsiroop
  • 3 theelepels koekkruiden of speculaaskruiden
  • 1 ei
  •  theelepel baking soda of bakpoeder
  • als je baking soda gebruikt dan heb je ook nog twee theelepels citroensap nodig
  • kokosolie om het wafelijzer mee in te vetten
  • Ter garnering ahornsiroop en wat kaneel

Hoe maak je deze wafels?

  1. Zet het wafelijzer aan zodat deze kan voorverwarmen.
  2. Pureer de pompoen blokjes met een staafmixer. Kluts het ei met een vork in een kom en voeg de pompoenpuree  erbij. Voeg nu de overige ingrediënten toe. Meng het het plakkerige deeg goed door elkaar.
  3. Vet het wafelijzer royaal in met kokosolie. Ik dit dit altijd met een kwastje.
  4. Verdeel het deeg goed over het wafelijzer.
  5. Doe het wafelijzer dicht en bak de wafels 4 tot 5 minuten goudbruin.
  6. Garneer de wafels met ahornsiroop en kaneel of iets anders wat jij lekker vindt.

Mmmm smullen maar!

Wafels met pompoen - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)