Iedereen weet dat het belangrijk is om goed te drinken nu de dagen weer warmer worden. Ik drink zelf geen frisdrank en kant en klare sappen. Ik hoor je denken wat drink je dan de hele dag? Heel de dag water is erg saai en voor thee vind ik het soms echt te warm. Ik maak daarom zelf regelmatig water met wat fruit en kruiden klaar. Of ga voor een lekkere zelfgemaakte ijsthee.

Je kunt dit water met fruit op verschillende manieren maken. Ik doe kruiden, groenten en/ of fruit in een fles of kan. Ik voeg er water aan toe en zet deze een avond of een paar uur van tevoren klaar in de koelkast, zodat het water lekker koud is en de smaken er goed in zijn getrokken.

Ook kan je wat fruit pureren, dit doe je onderin het glas en hier over schenk je bubbeltjes water en voeg je er ijsklontjes aan toe. Er zijn zoveel combinaties te verzinnen dat dit echt niet gaan vervelen. Hieronder zal ik een aantal combinaties laten zien die ik erg lekker vindt en daarom regelmatig maak. Heb jij ooit water met een smaakje gedronken? Wat is jouw favoriete combinatie?

Water met frambozen

Bij het water met frambozen heb ik vier frambozen gepureerd. Hierover schenk ik bubbletjeswater, ijsblokjes en garneer het af met wat hele frambozen en een blaadje munt.

De variant met sinaasappel is heel simpel.  Snijd een sinaasappel doormidden en knijp een halve uit in een glas. Schenk hier water bij samen met ijsklontjes en twee partjes sinaasappel. Garneer af met een blaadje munt.

Water met aardbeien

Ik vul een kan met water en voeg hier aardbeien aan toe. Als ik deze serveer doe ik nog wat losse aardbeien in het glas samen met ijs en een blaadje munt ter garnering. Staat gelijk heel feestelijk.

Water met citroen en citroentijm

Een schijfje citroen, wat ijs en een paar takjes citroentijm, maken dit een heerlijk fris fruitwater, wist je dat het ook nog eens de spijsvertering bevordert? Eventueel kun je er ook een schijfje komkommer een takje munt aan toevoegen.

Proost op een warme zomer! 

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)