De laatste tijd begint het buiten steeds wat frisser te worden en krijgt iedereen meer zin om binnen te zitten. Ineens worden er weer lekker uitgebreide maaltijden gemaakt en zitten we ’s avonds knus op de bank met een grote kop thee. Ook bij het ontbijt merk ik dat ik meer behoefte heb aan winterse ontbijtjes. Zo maakte ik in de zomer nog graag smoothie bowls, nu eet ik het liefst elke dag granola. Deze chai granola past perfect bij de herfst en de winter, het heeft een heerlijke kruidige smaak waarvan je lekker warm vanbinnen wordt.

Chai is een specerijenmengsel wat wordt gemaakt van onder andere anijs, kaneel, gember en kardemom. Het heeft een kruidige smaak en past echt perfect bij dit seizoen. Misschien ken je het wel van de chai latte of van de gewone chai thee, maar ook door de granola is het heerlijk. Deze chai granola is ook nog erg makkelijk te maken, je husselt alle ingrediënten door elkaar, zet de granola een klein halfuurtje in de oven en daarna kun je al genieten van je ontbijt. Erg lekker met wat (soja) yoghurt en stukjes appel.

Ingrediënten voor een grote pot chai granola

  • 120 gram havermout
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 80 gram pecannoten
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 4 eetlepels water
  • Specerijen:
  • 2,5 theelepel kaneel
  • Halve theelepel gemalen anijszaad
  • Halve theelepel gemalen gemberwortel
  • Halve theelepel gemalen kardemom

Wat heb je nog meer nodig?
Oven
Bakpapier
Kom
Schaaltje

Hoe maak je deze granola?

  1. Verwarm de oven voor op 175˚C.
    Doe alle specerijen in een schaaltje en roer door elkaar.
  2. Doe de havermout, pitten en pecannoten in een grote kom en mix het specerijenmengsel erdoorheen. Hussel alles goed door elkaar met een lepel.
  3. Voeg de ahornsiroop en water toe en hussel nogmaals door elkaar.
  4. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 25 minuten goudbruin en gaar. Schep de granola tussendoor even om.
  5. Laat de granola een halfuur afkoelen en bewaar deze daarna in een afgelopen glazen pot.

Dit wordt smullen!

Granola - www.puursuzanne.nl

Granola - www.puursuzanne.nl

 Volg Dalí op | Facebook Instagram en haar blog

social

Dalí

Blogt maandelijks over gezonde voeding I Foodcoach bij Zonderzooi Foodcoaching I Blogger op www.zonderzooi.com I Gek op sporten, reizen, avocado’s en pindakaas I Te volgen via Instagram @zonderzooi
social

Latest posts by Dalí (see all)