Super leuk dat ik vandaag een vegan recept met jullie mag delen, maar ik zal mezelf eerst even voorstellen: Ik ben Andrea, 29 jaar, kom uit Den Bosch en deel plantaardige recepten, spirituele verhalen en steeds vaker tips op gezondheidsgebied op mijn blog VeganBlissLove.

Alweer zo’n 9 jaar geleden stortte ik in door de ziekte van Lyme, waardoor ik letterlijk stil werd gezet en enorm bewust werd van mijn lichaam en geest. Hoe belangrijk je gezondheid eigenlijk echt is werd mij toen pas duidelijk, waardoor er een enorme omkeer plaats vond op meerdere vlakken. Voeding kwam op nummer 1 te staan en zo kwam ik uiteindelijk uit bij een plantaardige levensstijl. Vooral ook een pure levensstijl: geen pakjes of zakjes met E-nummers, verborgen suikers etc, maar alles zelf maken, puur en natuur, zoals het bedoelt is. Dit ondersteunde mijn lichaam in mijn genezingsproces: het lichaam de voedingsstoffen geven die het hard nodig heeft en de geest alleen voeden vanuit liefde met zuivere energieën (i.p.v. dierlijke producten waarbij angst, pijn en verdriet een rol hebben gespeeld)

Sinds januari volg ik ook een Hatha yoga docenten opleiding in Tilburg, waar ik helemaal op mijn plek zit, en hoop in de toekomst de kennis en wijsheid die ik opgedaan heb door te mogen geven aan anderen. Dat is toch wel een hele grote droom van me!

Met dit wat koudere voorjaarsweer vind ik dat het weer tijd is voor soep! Soep is eigenlijk altijd goed toch..? Ik ben echt enorm fan van wortelsoep en het liefste als deze lekker dik is, zodat het goed vult. Echt een booster voor het lichaam, want wortelen zijn erg gezond! Deze oranje kanjers zijn namelijk rijk aan Betacaroteen en dit is een krachtig antioxidant dat vrije radicalen bestrijdt dus het immuunsysteem een lekkere oppepper kan geven!

Kan jij ook nog wel een oppepper gebruiken op deze wat frissere lentedagen..?

Geniet van deze verwarmende soep!

Liefs,

Andrea

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Pittige kikkererwten:

  • 200 gram kikkererwten (uitgelekt potje)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel kokos- of olijf olie
  • peper
  • zeezout of Herbimare
  • 2 a 3 takjes verse tijm

Wortel soep:

  • 600 gram wortels
  • 1 grote ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 eetlepels bouillon poeder
  • plukje verse peterselie
  • peper
  • Zeezout of Herbimare

Recept pittige kikkererwten:

  1. Verwarm de oven op 200 graden en haal de bakplaat eruit. Beleg deze alvast met bakpapier.
  2. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel deze goed af met water om ze vervolgens uit te laten lekken of droog te wrijven tussen twee of meerdere keuken papiertjes. Het is de bedoeling dat de kikkererwten goed droog zijn, voordat je ze vermengt met de olie en kruiden.
  3. Doe de olie, paprika poeder, zeezout, peper en tijm in een schaaltje en roer dit door elkaar. Doe de kikkererwten ook in dit schaaltje en meng, zodat het oliemengsel goed verdeelt is over de kikkererwten.
  4. Verdeel dit kikkererwten-olie mengsel over de met bakpapier bekleden bakplaat, zodat ze netjes naast elkaar liggen. Bestrooi nog wat extra paprikapoeder en peper over de kikkererwten.
  5. Plaats dit in het midden van de oven en bak de kikkererwten goudbruin in zo’n 30 min. Hou dit wel goed in de gaten, want elke oven is toch anders en het is niet de bedoeling dat de kikkererwten te donker worden of verbranden.
  6. Ondertussen dat de kikkererwten in de oven liggen kun je beginnen aan de wortelsoep (zie recept hieronder)

Zodra de kikkererwten klaar zijn kun je ze meteen serveren bij, naast of op de soep!

Recept Wortelsoep:

  1. Snij de ui en fruit deze in wat kokos of olijfolie in een grote pan.
  2. Was en/of rasp de wortelen en snij deze en de bleekselderij in stukken. Voeg dit samen met 500ml water bij het gefruite uitje in de pan en breng dit aan de kook. Zet het daarna op een middelmatig vuur.
  3. Voeg hier de bouillon en kruiden aan toe en laat dit sudderen tot de wortel zacht zijn ongeveer voor 10 minuten.
  4. Als je net als ik een stevige soep wilt haal dan wat bouillon uit de pan door midden van een mok en pureer met een staafmixer tot een gladde massa of giet het over in een blender om te mixen.
  5. Proef even of de soep op smaak is en schenk het over in een soepkom. Garneer met lekker veel pittige kikkererwten en nog wat extra peper en een takje tijm.

De wortelsoep met pittige kikkererwten is nu klaar! Bon appétit

wortelsoep - www.puursuzanne.nl

 Volg Andrea op | Facebook Instagram en haar blog

Gastredacteur

Dit account wordt gebruiktdoor gastredacteurs. Deze mensen schrijven met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl.