Zelfgemaakte soep is zoveel lekkerder dan uit een blik of zak. Ik maak regelmatig soep van de restjes groenten die ik in mijn groentela heb liggen. En zo is ook dit recept ontstaan. Ik had nog een zak wortelen liggen en besloot om er een heerlijke soep mee te maken. Deze wortelsoep met gember kun je ook prima invriezen zodat je op de dagen dat je geen zin hebt om te koken toch een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Deze soep is erg lekker met zelfgemaakte croutons of een broodje.

Recept: Wortelsoep met gember

Wat heb je nodig voor twee liter soep?

  • 1 zoete aardappel (250 gram)
  • 500 gram wortelen
  • 1 rode puntpaprika
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 rode ui
  • twee teentjes knoflook
  • 2 groentebouillon blokjes
  • theelepel kurkuma
  • 1 liter water
  • klein stukje gember (2 cm)
  • olie om in te bakken

Hoe maak je de soep?

  1. Was de zoete aardappel, paprika en wortels en snijd deze in stukjes. Snipper daarna de knoflook en ui.
  2. Doe een scheutje olie in de pan en fruit hierin de ui aan. Voeg daarna de gesneden zoete aardappel, paprika, knoflook, gember en wortel toe. Bak dit even kort aan.
  3. Voeg het water, de kurkuma en de bouillonblokjes toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat dit 20 minuten op laag vuur staan.
  4. Pureer alles fijn met een staafmixer en roer de kokosmelk erdoor heen. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat water toe. Garneer met verse munt. Of zelfgemaakte croutons.

Eet smakelijk!

Wortelsoep met gember - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)