Zin in wat anders dan de standaard lunch? Kies dan voor een wrap met tempeh en zoete aardappel. Heerlijk voedzaam en heel gemakkelijk te maken. Zondag is de dag dat Ellen en ik, Yvonne vaak de keuken in duiken. En dit keer gingen we voor een lunch. Afgelopen herfst waren we namelijk in Berlijn en daar hebben we veel geluncht met wraps. Deze wrap kun je ook goed een dag van te voren bereiden en de ingrediënten in aparte bakjes bewaren in de koelkast om dit vervolgens mee te nemen naar je werk.
Benieuwd hoe gemakkelijk je deze wrap met tempeh maakt? Bekijk dan de leuke reel.
Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
Wrap met tempeh
Ingrediënten
- 250 gr tempeh
- 1 rode zoete punt paprika
- 100 gr spinazie
- 250 gr zoete aardappel
- 4 theelepels vegan mayonaise Hellmans
- 3 eetlepels ketjap manis
- 4 grote volkoren wraps
- olie om in te "bakken"
Instructies
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
- Doe de blokjes in de kom en schenk hierbij een eetlepel olie. Hussel dit goed door elkaar.
- Plaats dit op 190 gr. ca 12 minuten in de airfryer. Tussentijds wel even schudden tot dat deze goudbruin zijn.
- Snijd de tempeh in kleine vierkante blokjes.
- Doe de blokjes in de kom en schenk hierbij een eetlepel olie. Hussel dit goed door elkaar.
- Plaats dit op 180 gr. ca 12 minuten in de airfryer. Tussentijds wel even schudden tot dat deze goudbruin zijn
- Doe de goudbuine tempeh blokjes in een kom en doe hierbij drie eetlepels ketjap manis bij. Hussel dit goed door elkaar, zodat alle blokjes voorzien zijn van ketjap manis. Mocht dat niet zo zijn voeg dan nog een beetje ketjap manis toe.
- Plaats de tempeh terug in de airfryer op 160 graden voor nog ca. 5 minuten.
- Bestrijk de helft met de wrap met een theelpel vegan mayonaise. Voeg hier een handje spinazie op, daarover de krokante zoete aardappeltjes, tempeh en zoete punt paprika. Rol deze op. Herhaal dit bij de de andere wraps.
Wat is jouw favoriete wrap?
Wil je starten met een gezonde en meer plantaardige levensstijl? Bestel dan mijn boek: Vaker Plantaardig!
- Vegan karamel bars - 29/05/2023
- Vegan monchoutaart met passievrucht topping - 11/05/2023
- 3x heerlijke recepten met witte asperges - 20/04/2023
Volg mij