Al een tijdje ben ik fan van wrap pizza’s. Deze skinny pizza’s zijn namelijk al binnen een kwartiertje klaar en smaken net zo lekker als the real deal. Je hoeft geen deeg te kneden maar gebruikt gewoon een volkoren wrap. De combinatie van groene pesto, kip en pijnboompitjes is heerlijk, typisch Italiaans. Voor dit recept gebruikte ik plantaardige kipstukjes, maar eigenlijk proef je dat niet eens. Deze kipstukjes zijn gemaakt van soja eiwit waardoor ze ook rijk zijn aan eiwitten. Bovendien is het ook goed voor de dieren en het milieu om vaker vegetarisch te eten.
Naast eiwitten bevat deze wrap ook vitamines, mineralen en gezonde vetten. Niet slecht voor een pizza, toch? Op deze manier kun je toch genieten van een pizza zonder dat je je schuldig hoeft te voelen. De groene pesto die je gebruikt als saus kun je zelf maken of vers kopen. Natuurlijk kost zelf pesto maken iets meer tijd, maar het is wel een stuk lekkerder. Dus heb je wat extra tijd dan raad ik je zeker aan deze zelf te maken. Een recept voor heerlijke vegan pesto vind je hier.
Ingrediënten voor vier personen
- 4 medium volkoren wraps
- 8 eetlepels groene pesto, hie
- 2 pakjes Vivera plantaardige kipstukjes (350 gram)
- 200 gram cherrytomaten
- 1 grote ui
- 2 eetlepels pijnboompitten
- Een handje rucola
Hoe maak je deze wrap pizza’s?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de ui in ringen en de cherrytomaten in dunne plakjes. Besmeer de wraps met groene pesto. Verdeel de plantaardige kip, cherrytomaten, ui en pijnboompitten over de wraps. Leg ze op een ovenplaat gekleed met bakpapier. Bak ze in zes minuten goudbruin.
- Garneer ze ten slotte met verse rucola.
Smullen!
Volg Dalí op | Facebook | Instagram en haar blog
- Tropische vegan pannenkoeken - 09/07/2018
- Falafel bowl met groenten en hummus - 11/05/2018
- Smoothie bowl met blauwe bessen en banaan - 19/03/2018
Volg mij