Deze week gaat de Nationale Week Zonder Vlees voor het 3e jaar van start. Een campagne die ik alleen maar kan steunen. De vega keuken is namelijk verrassend en erg smaakvol. Ik ben zelf een aantal jaren geleden gestopt met vlees eten en mis het totaal niet. Maar kan me voorstellen dat het in het begin nog even een uitdaging kan zijn.

Ben  je nog op zoek naar een vega gerecht dat jouw week tot een feestje gaat maken? Zoek niet verder! Deze heerlijke vega taco’s gevuld met crispy bloemkool, rode kool en feta. De bloemkoolroosjes, gemarineerd met Crisyp Chicken kruiden van Santa Maria, zorgen voor een heerlijke cruncy bite. Sowieso is het een aanrader om om vleeskruiden in huis te hebben. Ze zijn vaak een perfecte smaakmaker in vega gerechten.

Recept: wraps met krokante bloemkool

Wat heb je nodig voor 4 personen? 

  • 1  bloemkool
  • 2 eetlepel olie
  • 1 eetlepel water
  • 300 gram rode kool
  • 30 gram verse koriander
  • sap van 1 limoen
  • 0.5 tl zout
  • 8 volkoren wraps
  • 1 zakje Santa Maria Crispy Chicken Seasoning Mix

Toppings en bijgerecht

  • 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild
  • 200 gram gemengde sla
  • 100 gram (vegan) fetakaas, vb van Violife

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 225 ˚C, bij voorkeur op stand hete lucht.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes.
  3. Doe de bloemkoolroosjes in een kom en voeg de Crispy Chicken Seasoning Mix, 2 eetlepels olie en 1 eetlepel water toe. Meng dit goed door elkaar.
  4. Verdeel de bloemkool over een ovenschaal en giet er de kruidenmix over die niet aan de bloemkool is blijven plakken.
  5. Laat ongeveer 15-20 minuten braden in de oven tot de bloemkool een mooie kleur heeft en al wat zacht wordt.
  6. Snijd intussen de rode kool in dunne plakjes, bij voorkeur met een mandoline. Doe de kool in een kom en besprenkel met limoensap, voeg daarna het zout toe. Meng goed. Snijd de koriander fijn en roer het voorzichtig door de kool.
  7. Verwarm de wraps in een koekenpan.Vul de wraps met de rode kool en de geroosterde bloemkool, garneer met de salsa, gemengde sla en de fetakaas.

Wraps met krokante bloemkool

Fotocredits: Santa Maria

Wil je aan de slag met een gezonde(re) levensstijl? En wil jij mij als voedingscoach? Bekijk dan hier de mogelijkheden.

Latest posts by Suzanne (see all)