De maand geen vlees eten zit er voor mij op maar ik heb besloten om hier alleen nog maar recepten zonder vlees te delen. Verwacht de komende maanden nog veel meer vega inspiratie. Vandaag deel ik het recept voor chili sin carne in combinatie met wraps. Dit is mijn favoriete maaltijd van dit moment. Ik maak altijd een flinke pan chili sin carne en vries dan de helft in. Op het moment dat ik geen zin heb om te koken heb ik een goede maaltijd in de vriezer liggen. Serveer de chili sin carne met wraps, crème fraîche, ijsbergsla en eventueel zilvervliesrijst.
Wraps kun je zelf maken van bijvoorbeeld speltmeel. Zie hier het recept. Maar je kunt ook gaan voor gemak en kant en klare wraps kopen. Gelukkig kun je tegenwoordig ook in veel winkels volkoren wraps kopen zonder al te veel gekke toevoegingen.
Recept: Wraps met chili sin carne
Wat heb je nodig voor de vulling van 8 wraps?
- 200 gram kidneybonen uit een glazen pot
- 200 gram champignons, in plakjes gesneden
- 1 rode puntpaprika, in kleine blokjes gesneden
- 1 ui, grof gesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 0,5 liter passata (gezeefde tomaten)
- potje mais
- blikje tomatenpuree (140 gram)
- peper en zout naar smaak
- theelepel komijnzaad
- olie om in te bakken
Serveer met wraps, crème fraîche, ijsbergsla en eventueel zilvervliesrijst.
Hoe maak je deze chili sin carne?
een grote pan bij voorkeur een gietijzeren pan
- Zet de pan op het vuur en verhit hierin wat olie.
- Bak hierin de ui en de knoflook totdat de ui glazig ziet.
- Voeg nu de champignons toe en breng op smaak met peper. Bak dit aan totdat de champignons bruin zijn.
- Zet nu het vuur laag en schep de tomatenpuree samen met de komijnzaad en een een beetje zout erdoorheen. Bak het zo’n 2 minuten op laag vuur.
- Voeg de stukjes paprika, de mais en kidneybonen toe en schep het er goed doorheen.
- Nu is het tijd om de gezeefde tomaten toe te voegen. Schep alles goed door en breng het aan de kook. Als het net kookt zet je het vuur lager en laat je het voor 15 minuten rustig garen.
- Serveer met wraps, crème fraîche en ijsbergsla.
Eet smakelijk!
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan aardappelgratin - 10/12/2023
- Vegan cake met chocolade - 10/12/2023
- Granola met cranberry’s - 07/12/2023