Het recept voor wraps met speltmeel, is één van de allereerste recepten op mijn blog. Helaas waren de foto’s echt niet om aan te zien. Ik besloot daarom om het recept opnieuw te plaatsen met wat smakkelijkere foto’s.

Vandaag dus opnieuw het recept voor wraps van speltmeel. In veel supermarkten kun je kant en klare wraps kopen. Helaas is het altijd een zoektocht om volkoren wraps te vinden. Ik besloot daarom een paar jaar geleden om zelf wraps te maken. En ja die smaken veel lekkerder en zijn veel voedzamer. En natuurlijk koop ik ook echt weleens een kant en klaar pakjes met wraps.

Ik kies ervoor om mijn wraps te maken van volkoren speltmeel maar je kunt de wraps ook prima van volkoren tarwemeel maken. Deze wraps kun je vullen met allerlei lekkere dingen. Ik vul ze zelf vaak met vega kip, hummus, gewokte groenten en wat rucola. Ik eet de wraps graag als avondeten, maar de volgende dag koud als lunch smaken ze ook erg goed.

Recept: wraps van speltmeel

Wat heb je nodig voor 6 wraps? 

Koekenpan

  • 400 ml water
  • 200 gram volkoren speltmeel
  • 2 biologische eieren of een vegan ei vervanger
  • snufje zout
  • 2 theelepels Italiaanse kruidenmix
  • olie om in te bakken

Hoe maak je het? 

  1. Meng alle ingrediënten in een grote mengkom, dit kun je gewoon met een garde doen.
  2. Zet de koekenpan op het vuur en doe hier een klein beetje olie in. Ik gebruik alleen olie voor de eerste wrap en de andere wraps bak ik in een droge koekenpan.
  3. Giet een beetje beslag in de koekenpan, draai en schud de bodem, zodat het beslag zich verspreidt. Het is belangrijk dat de je wrap de tijd geeft om gaar te worden. Bak de wraps op niet te hoog vuur. Zorg dat de wraps  langzaam garen. Wees voorzichtig met het omdraaien. Bak de wraps totdat ze er een beetje taai uit zien. Nu zijn ze klaar om te vullen, met wat je lekker vindt.

Eet smakelijk!

wraps van speltmeel - www.puursuzanne.nl

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)