Zondag is bakdag. Ik vond het de hoogste tijd om weer een nieuw recept te delen voor een lekker tussendoortje. Ik weet dat jullie allemaal fan zijn van het kwarkbrood. En ik maakte er vorige week een frissere versie van. Ik vulde het deze yoghurtcake / brood met nectarines. Om de cake wat zoeter te maken voegde ik er appelmoes aan toe. De meeste recepten op mijn website worden gezoet met banaan en niet iedereen is fan van banaan. Het lijk mij daarom een goed idee om eens een cake te zoeten met appelmoes. Maak deze cake vandaag nog zodat je zeker weet dat je een lekker tussendoortje hebt voor heel de week. De cake is prima per plakje in te vriezen.

Wat heb je nodig voor deze yoghurt cake?

  • 250 gram volkoren speltmeel
  • 250 gram griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 200 gram appelmoes
  • theelepel vanillepoeder
  • theelepel baking soda
  • theelepel kaneel
  • voor de vulling twee nectarines in stukjes gesneden

Hoe maak je deze cake?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet het cakeblik in met boter, kokosolie of bekleed het blik met bakpapier.
  3. Mix het speltmeel, de baking soda, de kaneel en de vanillepoeder goed door elkaar in een grote kom. Dit kan je gewoon met een lepel of garde doen.
  4. Voeg dan het ei, appelmoes en de yoghurt toe, mix dit door elkaar heen.
  5. Roer de stukjes nectarine erdoor heen.
  6. Doe het deeg in het cakeblik en maak eventueel glad met de achterkant van een lepel.
  7. Zet in de oven voor 40 minuten. Laat daarna de cake goed afkoelen.

Smullen maar!

yoghurtcake - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Eigenaar van deze blog
Houdt van: goed & lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)