Afgelopen weekend vond het jaarlijkse evenement: Kom in de Kas plaats. In 23 regio’s kon je een kijkje nemen in de kas. Een super leuk jaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar heb ik een paar uurtjes mee geholpen als vrijwilliger. Ik heb verschillende kleuren paprika’s gesneden. De reepjes paprika lagen er voor de bezoeker om zo de paprika’s te proeven. Erg leuk om te zien dat iedereen zo enthousiast was en dat er zoveel van de paprika’s gesnoept werden. Ook de kinderen  vonden het leuk om de verschillende smaken te proeven. Ik heb mij echt verbaast over hoeveel paprika’s er werden opgegeten.

Ik kan die link dan ook echt niet leggen met het feit dat “de Nederlander” nog steeds te weinig groenten eet. Tijdens Kom in de Kas heb ik daar niks van gemerkt. De reepjes paprika snijden dit weekend inspireerde mij om dit “recept” te maken. Een frisse yoghurt dip om de reepjes paprika in te dippen. Je zou er natuurlijk ook nog wat andere groenten bij kunnen serveren zoals wortel of komkommer.

 

Wat heb je nodig?

  • een rode paprika, in reepjes
  • een gele paprika, in reepjes
  • een groene paprika als bakje snijd het kapje eraf en haal de zaadlijsten eruit.

voor de yoghurtdip:

  • sap van een halve citroen
  • eetlepel olijfolie
  • 5 eetlepels soja yoghurt
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • een eetlepel verse peterselie fijn gesneden

Hoe maak je het?

Meng alle ingrediënten voor de yoghurtdip in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Giet  de yoghurt dip in de uitgeholde groene paprika. Steek de reepjes rode en gele paprika in de dip.

Smakelijk!

yoghurt dip | vega borrelhapje | borrelhapje | snack | www.puursuzanne.nl

Wil je mijn recepten en artikelen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse update.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)