Zelf amandelpasta maken is super makkelijk. Het is vaak ook nog goedkoper en vooral veel lekkerder. Veel meer dan amandelen in een blender gooien is het niet. Vandaag deel ik een recept voor speculaas amandelpasta met jou. Erg lekker op een cracker of op een rijstwafel met wat plakjes banaan.

Het is wel heel belangrijk dat je een goede blender hebt met veel kracht. Ik gebruik hiervoor zelf de Power Blender van Magimix. Ik kreeg deze vorige maand van Magimix toegestuurd en ik kan nu al niet meer zonder. Er zitten namelijk  5 automatische functies op voor de blender. Hij is geschikt voor smoothies, soep, het crushen van ijsblokjes en voor het maken van koude desserts. En daarnaast heeft de blender een schoonmaak stand en deze werkt echt perfect.

De blender heeft een grote kan van 1,8 liter, deze is gemaakt van glas en is hitte en kou bestendig. Ik maak hier sowieso dagelijks mijn smoothies mee. De Magimix Power blender kost 195,-. En ja dat is een investering! Maar als je deze blender echt dagelijks gebruikt is hij echt elke euro waard. Genoeg gekletst over de blender, nu snel door naar het recept voor amandelpasta.

Recept: Zelf speculaas amandelpasta maken

Wat heb je nodig voor de speculaas amandelpasta?

  • 250 gram rauwe, bruine amandelen (met vliesje)
  • snuf zeezout
  • eetlepel koekkruiden
  • eetlepel kokosolie

Hoe maak je deze amandelpasta?

  1. Zet een koekenpan op het vuur en rooster hierin de amandelen voor een paar minuten.
  2. Doe de amandelen met de koekkruiden en een snufje zeezout in de blender. Mix dit zo’n 10 minuten. Je zult zien dat er eerst een soort meel ontstaat maar na een tijdje ontstaat er toch echt amandelpasta. Hoe langer je mixt, hoe smeuïger de pasta wordt. Voeg om de pasta extra smeuïg te maken een eetlepel kokosolie toe en mix dit nog even goed door elkaar.
  3. Giet de amandelpasta in een glazen pot, die je goed kunt afsluiten.

zelf amandelpasta maken - www.puursuzanne.nl
zelf amandelpasta maken - www.puursuzanne.nl

Volg je Puur Suzanne al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur