Nu de blaadjes van de bomen vallen en het buiten steeds kouder wordt, is het heerlijk om binnen even op te warmen met een lekker kopje thee. Ik gebruikte eerst altijd van die theezakjes maar sinds kort ben ik echt fan van losse thee.  Het koude weer vraagt om kruidigere thee en op dit moment is de Indian Chai thee van  mijn favoriet.

Wat zit er in deze thee?

Zwarte thee, kaneel, zwarte peperkorrels, gember, anijszaad, venkelzaad, kardemom en kruidnagel.

Indian Chai is een pittige en kruidige zwarte thee die heerlijk is tegen een middag dipje. En heel erg lekker is in combinatie met melk. Ik maak er daarom regelmatig chai lattes mee. Hieronder ga ik je uitleggen hoe jij dit het beste kunt doen.

Recept: Zelf chai latte maken

Wat heb je nodig voor een twee chai lattes?

  • 120 ml soja melk
  • 250ml water
  • Indian chai thee, bij voorkeur losse thee

Hoe maak je de chai latte?

  1. Warm eerst de Indian Chai even op in een pannetje. Doe ongeveer 4 gram thee in een pannetje en warm het even op. Doe de thee in een thee-ei.
  2. Kook het theewater en doe dit in een theepot. En hang daarin het thee-ei. Laat de thee 7 tot 10  minuten trekken.
  3. Klop nu de sojamelk op. (Ik doe dit in een melkopschuimer)
  4. Verdeel de thee over twee theeglazen en verdeel daarna de opgeklopte sojamelk over de thee heen. Je zou er eventueel nog wat suiker aan toe kunnen voegen maar ik vind dit zelf niet nodig.

Het kan natuurlijk zijn dat jouw theeglazen groter of kleiner zijn maar hou de verhouding 2/3 water en 1/3 melk aan voor de perfecte chai latte.

chai latte - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)