Maak je weleens zelf granola? Het is super makkelijk en lekker. In dit recept gebruik ik boekweitvlokken maar je zou ook voor havermout kunnen gaan. Deze granola is superlekker met kiwi en sojayoghurt.
De granola is een paar dagen houdbaar in een glazenpot.
Recept: Zelf granola maken
Wat heb je nodig?
- 150 gram boekweitvlokken
- 150 gram gemengde ongezouten noten (ik had een combinatie van pecannoten, pistache en amandelen)
- 1 eetlepel koekkruiden
- 100 ml kokosolie
- 50 ml ahornsiroop
- 50 gram gele rozijnen
- 50 gram kokosvlokken (grote stukken kokos)
Hoe maak je dit verwen ontbijt?
Allereerst ga je de granola maken. Dit kan je eventueel ook een avond van tevoren doen.
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Meng de boekweit en noten in een kom.
- Schep de koekkruiden er goed door heen.
- Smelt de kokosolie. Ik doe dit altijd door de pot in een pannetje heet water te zetten. Als het gesmolten is roer je dit door het boekweit mengsel heen. Schep nu ook de ahornsiroop er ook door heen. Zorg dat alles goed door elkaar is gemengd.
- Smeer de granola op een bakplaat. En druk dit goed aan met de achterkant van de lepel.
- Zet de bakplaat voor 40 minuten in de voorverwarmde oven. Vanaf nu gaat het heerlijk ruiken in huis.
- Als de granola uit de oven komt laat het dan eerst goed afkoelen (ongeveer 30 minuten). Schep de granola daarna in een grote pot. Voeg daarna de kokosvlokken en de rozijnen erbij. Hussel dit goed door elkaar.
- Schil de kiwi. Snijd de kiwi in kleine stukjes. Doe de kiwi in een glazen schaaltje of potje. Schep hierop wat sojayoghurt. Garneer met granola. En smullen maar!
GENIET ERVAN!
Wil je aan de slag met een gezonde(re) levensstijl? En wil jij mij als voedingscoach? Bekijk dan hier de mogelijkheden.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Ziet er heerlijk uit!!! Ik ga morgen even het etiket van arla kijken of deze suikervrij is…
Hoi Diana, Nee dit is niet suikervrij. Er is 5,6% suiker aan toegevoegd. Vanille yoghurt zonder suiker smaakt namelijk niet echt lekker. Wil je echt suikervrije yoghurt kies dan voor de naturel variant. Groetjes, Suzanne