Iedereen weet dat het belangrijk is om goed te drinken, zeker nu de dagen erg warm zijn. Ik drink zelf liever geen frisdrank en kant en klare sappen. Ik hoor je denken wat drink je dan de hele dag? Heel de dag water is erg saai en voor thee vind ik het soms echt te warm. Ik maak daarom zelf regelmatig groene ijsthee klaar. Meestal maak ik deze in de avond klaar zodat ik de volgende dag een heerlijke kan met groene ijsthee heb.

Meer inspiratie nodig voor lekkere drankjes voor deze zomer? Bekijk dan het overzicht dat Yvonne maakte met verschillende fruitwaters.

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Recept: zelf groene ijsthee maken

Wat heb je nodig voor 1 grote kan groene ijsthee?

  • sap van een halve citroen
  • een stukje gember
  • thee-ei met groene thee of een zakje groene thee
  • 1 liter water
  1. Kook het water. Na het koken laat je het water even afkoelen in een pan of kan. Groene thee verbrandt namelijk bij een temperatuur van 100 graden. Het krijgt dan een bittere smaak en dat zou zonde zijn.
  2. Als het water iets is afgekoeld roer je het citroensap erdoor heen. Doe nu het theezakje en de gember erin. Laat de thee goed afkoelen. Als het is afgekoeld zet je de thee voor een nachtje in de koelkast. Ik laat het zakje erin zitten. Maar als je van minder sterke thee houdt zou je deze er ook al uit kunnen halen.
  3. De volgende dag heb je heerlijke ijsthee. Je kunt aan je glas ijsthee nog een schijfje citroen toevoegen en eventueel nog wat ijsblokjes.

Op een mooie zomer met heel veel ijsthee!

Zelf groene ijsthee maken - www.puursuzanne.nl

Op zoek naar meer gezonde recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en voedzame plantaardige recepten.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)