Groentebouillon kun je gemakkelijk zelf maken van restjes groenten. Sinds kort heb ik nieuw platform: Groene Dromers samen met mijn zus Yvonne en vriendin Ellen. Op dit platform delen wij onze eco tips. We laten zien dat duurzam(er) leuk en helemaal niet durf hoeft te zijn.

Zo deelde ik daar onlangs een tip om zelf bouillon te maken van restjes groenten. Het leek mij leuk om dit “recept” ook hier te delen want Puur Suzanne blijft toch mijn recepten platform waar ik mijn experimenten in de keuken met jullie deel.

Ik las vorige maand namelijk het boek: Het buy nothing project. Het ging over rijker leven met minder. Echt een heel inspirerend boek. Ik zou zeggen leen het een keer bij de bibliotheek en haal eruit wat voor jou waardevol is. Zo stond er ook een tip in om bouillon te maken met groenten restjes.

Hoe doe je dat?

Je bewaart alle schillen, kontjes en restjes van je groenten in een grote diepvrieszak of bak in de vriezer. Was de restjes van tevoren wel af, je wil geen zand in je bouillon. Is de zak vol dan maak je er bouillon van.

Groenten restjes

Hoe maak je de vegan bouillon? 

Doe alle bevroren restjes in een pan. Voeg hier 1,5 liter water aan toe. Alle groenten moet onder staan. Voeg er wat peper aan toe. Breng dit zachtjes aan de kook. Laat dit zo’n 1 tot 1,5 uur op laag vuur staan. Zeef het boven een andere pan met een zeef of een theedoek.

Voeg naar smaak zout toe. Gebruik de bouillon snel of vries in. Het is een heerlijke basis voor couscous of tomatensoep.

Hopelijk heb je wat aan deze no-waste tip!

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)