Nu de zomer echt is begonnen verruil ik mijn koffie graag voor een gekoelde versie. In de zomermaanden ben ik echt dol op ijskoffie. Ik vind dit een heerlijk verfrissend zomerdrankje. De meeste ijskoffies die buiten de deur verkrijgbaar zijn bevatten veel room en suiker, niet echt een gezond drankje dus. En al helemaal geen optie wanneer je net als ik niet tegen melk kunt. Ik maak daarom mijn ijskoffie het liefst zelf.

Wist je dat ijskoffie maken echt heel simpel is? Je hebt nodig sterke koffie (bij voorkeur espresso), ijsklontjes, (plantaardige) melk en eventueel een beetje suiker.

Omdat ik niet tegen koemelk kan gebruik ik altijd plantaardige melk. Ik probeer regelmatig verschillende soorten uit en sinds kort heb ik een nieuwe favoriet ontdekt in de supermarkt, namelijk de lijnzaaddrink van Ooomega. Naast dat deze goed smaakt, is deze ook nog eens gezond. De drink bevat namelijk lijnzaadolie wat vol zit met omega 3. Dit is een essentieel vetzuur wat niet door ons lichaam aangemaakt kan worden. Hierdoor moet onze dagelijkse voeding omega 3 bevatten.

Ik gebruik in deze ijskoffie de lijnzaad drink Ooomega Original. Deze drink is gezoet met stevia en heeft een nootachtige karamelsmaak. Door deze heerlijke smaak heb je wat mij betreft geen suiker meer nodig in de ijskoffie. Houd je van iets zoeter, gebruik dan de Ooomega Original Sweetened in dit recept.

De lijnzaad drink van Ooomega koop je bij de Albert Heijn (staat in het gezondheidsschap) of in de winkels van Gezond & Wel. Naast dat deze drink lekker is in dit ijskoffie recept kun je het ook heel goed gebruiken in andere gerechten zoals smoothies, pannenkoeken en havermoutpap.

Recept: IJskoffie

Wat heb je nodig voor 2 glazen ijskoffie?

  • 2 kopjes espresso
  • 100 ml Ooomega drink Original of Original Sweetened (zet deze wel vooraf in de koelkast)
  • 12 ijsblokjes

Hoe maak je deze ijskoffie?

  1. Zet twee espresso’s en laat deze afkoelen.
  2. Verdeel de espresso’s over twee glazen. Vul nu de glazen met ijsblokjes (wees niet te zuinig met ijs) en schenk de lijnzaaddrink erover heen. Klaar is je ijskoffie!

Op een mooie zomer met veel ijskoffie!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Ooomega. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)