Zon waar ben je? Ik mis je. Gisteren is de zomer begonnen en ik heb er nog weinig van gemerkt. Ik ben niet van plan om een klaag blog te schrijven over het weer maar toen ik van Annemerel, 4 heerlijke theesoorten opgestuurd kreeg wilde ik daar zelfijsthee mee maken. Annemerel runt sinds kort de webshop Dolce-Piccante. Zij verkoopt hier heerlijke losse theemixen. Deze losse thee is zonder suiker en kunstmatige aroma’s. En ja dat proef je. Losse thee smaakt zoveel lekkerder dan thee uit kant en klare zakjes.

Ik ging aan de slag met de theemix apple green en de mix lemon grass ginger. Mijn idee was om deze heerlijke ijsthee recepten te delen in juni zodat jij deze heerlijk kan drinken tijdens de warme zomerdagen want ja alleen maar water op een dag is best saai. Maar waar blijven de mooie zomerdagen? Ik stel deze blog al dagen uit maar vond het vandaag toch de hoogste tijd om deze heerlijke recepten met jullie te delen. Als het buiten geen mooi weer is dan doen we binnen toch alsof het zomer is?

Recepten ijsthee

Wat heb je nodig voor de rooibos ijsthee?

  • 0,75 liter water
  • thee-ei met rooibos thee
  • een twee schijfjes sinaasappel

Doe koud water in een glazen pot of kan. Voeg de schijfjes sinaasappel aan het water toe. Hang het thee-ei in het water. Laat dit voor een nachtje in de koelkast staan (met het thee-ei in het water). En je hebt de volgende dag heerlijke ijsthee.

ijsthee - www.puursuzanne.nl

Wat heb je nodig voor de groene ijsthee?

  • 4 blaadjes munt
  • 4 schijfjes citroen
  • theelepel honing
  • thee-ei met groene thee,
  • 0,75 liter water

Kook het water. Na het koken laat je het water even afkoelen in een pan of kan. Groene thee verbrandt namelijk bij een temperatuur van 100 graden. Het krijgt dan een bittere smaak en dat zou zonde zijn. Als het water iets is afgekoeld roer je de honing erdoorheen. Doe de het ei met de groene thee in het water en laat iets langer trekken dan je normaal doet. Haal het thee-ei eruit. Voeg nu de munt en de citroen toe. Zet de thee voor een nachtje in de koelkast. De volgende dag heb je heerlijke ijsthee.

Op een mooie zomer met heel veel ijsthee!

ijsthee - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)