Heb jij weleens zelf lasagne gemaakt? Het is niet super moeilijk om te maken  maar het kost altijd wel even wat tijd. Ik maak dit dan regelmatig op de zondag of een avond van tevoren want na een dag werken moet het eten bij mij altijd binnen een half uur op tafel staan. Ooit maakte ik lasagne met van die pakken. Maar nu heb ik geen pakjes meer nodig ;-) Deze zelfgemaakte lasagne met kipgehakt met bechamelsaus is echt mijn favoriet.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 

Een ovenschaal (die van mij  is 30 x 22 cm)

  • 300 gram kipgehakt kan ook prima met vega gehakt
  • 500 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 1 ui
  • teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 gram verse spinazie
  • 9 (verse) volkoren lasagnebladen
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 300 ml  halfvolle melk
  • 2 theelepels balsamcio azijn
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • theelepel nootmuskaat
  • peper naar smaak
  • roomboter om de ovenschaal in te vetten

Hoe maak je deze lasagne?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met boter.
  2. Snipper de ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes.
  3. Snij de paprika en champignons fijn. Snij de courgette in plakjes.
  4. Fruit de ui en de knoflook aan in een pan met olijfolie en voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin.
  5. Voeg de paprika en champignons toe bak deze mee. Doe nu de spinazie erbij. Voeg de passata  en de Provençaalse kruiden toe en breng de saus op smaak met peper en balsamico. Laat dit zo’n 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  6. Maak nu de roux voor de bechamelsaus. Doe de roomboter in een steelpan en voeg de bloem langzaam toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is. Voeg de melk beetje bij beetje toe en blijf goed roeren, totdat een gladde saus ontstaat (er mogen geen klontjes in zitten). Voeg 40 gram van de geraspte parmezaanse kaas bij de saus en roer goed door. En laat nog heel even op laag vuur staan. Breng op smaak met een beetje peper en nootmuskaat (ongeveer een theelepel)
  7. Nu kun je de ovenschaal gaan vullen. Begin met 3 lasagne bladen op de bodem (naast elkaar). Leg daarop de helft van de plakjes courgette. Schep nu 1/3 van de tomatensaus erop, dan weer 3 lasagnebladen, dan de helft van de bechamelsaus, 1/3 tomatensaus, plakjes courgette, bladen, 1/2 bechamelsaus, 1/3 tomatensaus en eindig met een laagje geraspte parmezaanse kaas (60 gram).
  8. Zet de ovenschaal nu voor +/- 35 minuten in de voorverwarmde oven. De bovenkant moet goud bruin zijn.

Eet smakelijk! 

Lasagne - www.puursuzanne.nl

Lasagne - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)