Heb jij weleens zelf pastasaus gemaakt? Het is echt zo lekker en als je het eenmaal zelf gemaakt hebt wil je nooit meer anders. Bedankt voor alle super leuke reacties op het recept van de tomaten-paprika soep. Ik heb leuke berichtjes gekregen en ontzettend mooie foto’s van deze soep mogen ontvangen. Echt super leuk. Ik word altijd zo blij van zulke reacties. De soep is makkelijk om te maken en ik bedacht als ik nu eens geen water toevoeg aan de soep dan heb ik volgens mij heerlijke saus. Met dit idee ging ik aan de slag en zo ontstond deze heerlijke pittige tomatensaus. Hou jij niet van pittig of heb je kleine kinderen? Laat de chili vlokken weg en gebruik iets minder knoflook ;-)
Wat heb je nodig 3/4 personen?
- een halve kilo tomaten, gehalveerd
- 1 rode paprika, in repen
- 1 ui, in grove stukken
- 4 tenen knoflook, in stukjes gesneden
- een halve theelepel chili vlokken
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- een flinke hand verse basilicum
- 3 eetlepels balsamico azijn
- 3 eetlepels olijfolie
Hoe maak je deze saus?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verdeel de ui, de tomaten, de paprika en de knoflook over de ovenschaal. Bestrooi de groenten rijkelijk met de kruiden. De hoeveelheden die ik heb opgeschreven zijn een richtlijn. Voeg nog wat zout naar smaak toe. Besprenkel daarna alles met olijfolie en balsamico azijn.
- Zet de ovenschaal voor 35 minuten in de voorverwarmde oven. Ooooh en die geur is zo lekker die er daarna in jouw huis hangt.
- Haal de ovenschaal uit de oven en laat het mengsel afkoelen.
- Daarna heb ik de groenten gepureerd met een staafmixer maar met een blender kan natuurlijk ook. Pureer de groenten tot je de gewenste structuur hebt bereikt. Ik vind het zelf heel lekker als de saus niet te glad is.
Ik at bij deze saus volkoren spaghetti, vegetarisch gehackt, courgette, groene paprika en champignons en topte deze af met edelgistvlokken
Wil je mijn recepten en artikelen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse update.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Dag Suzanne wat een leuk receptje, alleen …saus? Zie ik een saus of is dit een pre-fase? Dus een foto van voor de saus? Of zijn het de ruwe ingredienten? Hoe denk je over het eten van nachtschades? Groet, Henny
Hoi Henny, ik heb alleen een foto gemaakt van de groenten voordat deze de oven in ging. Dus je ziet geen saus ;-) Ik heb geen mening over nachtschades. Groetjes, Suzanne
Ah lekker zeg! Wij maken thuis ook vaak onze eigen pastasaus met ingrediënten uit onze moestuin, echt super lekker! Voordeel als je het zelf maakt is dat je er ook van alles doorheen kunt gooien, net wat je lekker vind en waar je zin in hebt. Leuk recept heb je geschreven, en de foto’s zien er mooi uit!
Heerlijk! Zelfgemaakte pastasaus is het lekkerst. Dank je Anniek voor het compliment.
Dit ziet er echt heerlijk uit! Deze ga ik maken alleen wat wordt er verstaan onder Italiaanse kruiden??
Heb hem vandaag in de 30 dagen voel je fit challege gemaakt en hij is heerlijk. Dank je wel.
Jij ook bedankt Femke!
Verbrand die verse basilicum niet na 45 min op 200 graden dan? En zou je dezelfde temperatuur en minuten aanraden bij hetelucht?
Hoi Suzanne, heb de saus vandaag ook gemaakt maar er zat erg weinig smaak aan. In de ovenschaal zat ook courgette. Volgens de klagers van het thuisfront zou ik te weinig zout hebben gebruikt en had ik ook het vet niet van het gehakt moeten gieten. Wat denk jij?
Oooh wat vervelend. Ik denk dat het komt omdat de courgette erbij zat in de ovenschaal. En ik ben gewend om zoveel mogelijk zoutloos te eten dus vind het juist wel heel lekker. Als je gewend bent om veel zout te eten kan je deze saus wat smaaklozer vinden. Misschien volgende keer de saus maken en dan even goed proeven. En eventueel nog wat extra kruiden en peper en zout naar smaak toevoegen?