Zelf pesto maken? Dat is super makkelijk. Een potje pesto mag niet ontbreken in mijn koelkast. Ik vind het een echte smaakmaker aan je gerechten. Het is lekker door pasta, salades of op lekker op brood. Het is echt super simpel om te maken. De hoeveelheden van de ingrediënten kun je aanpassen naar eigen smaak.

Recept: vegan pesto

Wat heb je nodig voor 1 potje?

keukenmachine of een vijzel, glazen potje

  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 teen knoflook, in stukjes
  • 70 gram verse basilicum
  • peper en zout naar smaak
  • 5 eetlepels olijfolie
  • theelepel edelgistvlokken

Hoe maak je het?

  1. Rooster de pijnboompitten even kort in een koekenpan. En laat ze daarna even afkoelen.
  2. Doe de pijnboompitten, de basilicum, de knoflook en de edelgistvlokken in  de keukenmachine. Meng dit tot een egale massa. Voeg daarna de olijfolie toe. Als je een wat dunnere pesto wil kan je altijd meer olijfolie toevoegen. Breng op smaak met peper en zout. Doe de pesto in een glazen potje en bewaar deze in de koelkast.
  3. Een potje zelfgemaakte pesto is minstens een week houdbaar in de koelkast.

Smullen maar!

Vegan pesto

 

Wil je aan de slag met een gezonde levensstijl? En wil jij mij als voedingscoach? Klik dan hier.

Suzanne

↠ Hoofdredacteur & voedingscoach
↠ Receptontwikkelaar
↠ Save water, eat plants 💚
↠ Deelt met liefde vega(n) recepten

Latest posts by Suzanne (see all)