Maak jij weleens zelf pindasaus? Ik maak het regelmatig, maar het “recept” hiervoor heb ik nog nooit gedeeld op Puur Suzanne. De hoogste tijd om dit wel te doen. Ik vind zelfgemaakte pindasaus zoveel lekkerder dan die kant en klare potten uit de supermarkt. Lekker voor bij de nasi of in de zomer voor bij de barbecue.

De basis van pindasaus zijn natuurlijk pinda’s. Je kunt pinda’s fijnmalen in een keukenmachine maar je kunt ook prima een pot pindakaas hiervoor gebruiken. Ik koop dan wel altijd pindakaas zonder toevoegingen. Ik ben zelf fan van de pindakaas van Eko Plaza (het huismerk) en de 100% pindakaas van de Albert Heijn. Deze potten bevatten 100% pinda’s en daar is verder niks aan toegevoegd. De ideale basis voor zelfgemaakte pindasaus. Ik voeg water toe aan mijn pindasaus maar je kan ook kokosmelk gebruiken. Ik vind dit zelf iets minder lekker. Maar smaken verschillen. Maak jij weleens zelf pindasaus? En wat voeg jij er aan toe? Ik ben heel benieuwd. Nu snel naar het recept voor mijn zelfgemaakte pindasaus.

Zelf pindasaus maken:

Wat heb je nodig?

  • 5 flinke eetlepels pindakaas
  • 1 klein ui, heel fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • theelepel sambal
  • 200 ml water
  • (sesam) olie om in te bakken

Hoe maak je deze pindasaus?

  1. Doe wat olie in een steelpan en fruit hierin de ui aan. En voeg daarna de knoflook toe. Bak dit even kort aan.
  2. Voeg nu de eetlepels pindakaas toe en meng dit met de ui en de knoflook.
  3. Voeg nu langzaam het water toe.
  4.  Verwarm het geheel al roerend op laag vuur. Zorg ervoor dat de saus niet gaat koken. Blijf roeren tot de saus dikker wordt. Voeg nu de ketjap manis samen met de sambal toe. Meng het nogmaals goed door elkaar. En verwarm het nog heel even.

En klaar is jouw pindasaus. Geniet ervan! 

Pindasaus - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)