Maak jij weleens zelf pindasaus? Ik maak het regelmatig, maar het “recept” hiervoor heb ik nog nooit gedeeld op Puur Suzanne. De hoogste tijd om dit wel te doen. Ik vind zelfgemaakte pindasaus zoveel lekkerder dan die kant en klare potten uit de supermarkt. Lekker voor bij de nasi of bij sticky tempeh.
De basis van pindasaus zijn natuurlijk pinda’s. Je kunt pinda’s fijnmalen in een keukenmachine maar je kunt ook prima een pot pindakaas hiervoor gebruiken. Ik koop dan wel altijd pindakaas zonder toevoegingen. Ik ben zelf fan van de pindakaas van Eko Plaza (het huismerk), de 100% pindakaas van de Albert Heijn of de Naturel pindakaas van de pindakaaswinkel.
Naturel pindakaas. Deze potten bevatten 100% pinda’s en daar is verder niks aan toegevoegd. De ideale basis voor zelfgemaakte pindasaus. Ik voeg water toe aan mijn pindasaus maar je kan ook kokosmelk gebruiken. Ik vind dit zelf iets minder lekker. Maar smaken verschillen. Maak jij weleens zelf pindasaus? En wat voeg jij er aan toe? Ik ben heel benieuwd. Nu snel naar het recept voor mijn zelfgemaakte pindasaus.
Zelf pindasaus maken:
Wat heb je nodig?
- 5 flinke eetlepels Naturel pindakaas
Naturel pindakaas - 1 kleine ui, heel fijn gesneden
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels ketjap manis
- theelepel sambal
- 200 ml water
- (sesam) olie om in te bakken
Hoe maak je deze pindasaus?
- Doe wat olie in een steelpan en fruit hierin de ui aan. En voeg daarna de knoflook toe. Bak dit even kort aan.
- Voeg nu de eetlepels pindakaas toe en meng dit met de ui en de knoflook.
- Voeg nu langzaam het water toe.
- Verwarm het geheel al roerend op laag vuur. Zorg ervoor dat de saus niet gaat koken. Blijf roeren tot de saus dikker wordt. Voeg nu de ketjap manis samen met de sambal toe. Meng het nogmaals goed door elkaar. En verwarm het nog heel even.
En klaar is jouw pindasaus. Geniet ervan!
Wil je aan de slag met een gezonde(re) levensstijl? En wil jij mij als voedingscoach? Bekijk dan hier de mogelijkheden.
- Vegan aardappelgratin - 10/12/2023
- Vegan cake met chocolade - 10/12/2023
- Granola met cranberry’s - 07/12/2023
Wat een fijn recept! Ik ben dol op pindasaus, mijn moeder maakt het vaak wanneer ze Indisch voor me kookt. Ga het nu snel zelf proberen met dit recept. Liefs!
Ja, zeker een keer maken :-)
Toevallig gisteren pindasaus gemaakt. Naast de hierboven ingrediënten toegevoegd halve tl trassi. Dat is onmisbaar vind ik En verse geraspte gember. De vorige keer dat ik het maakte, gebruikte ik ook ui. Deze keer weggelaten en voor mij is het zonder ui lekkerder, al ben ik een grote fan van ui.
Dank Sam voor je reactie. Leuk om te lezen hoe jij je pindasaus maakt :-)