Zelf tonijnsalade maken is heel makkelijk. Een blik tonijn is iets wat ik standaard in huis heb en als ik dan even geen lunchinspiratie heb dan maak ik een heerlijke tonijnsalade. Heerlijk voor op brood, op een cracker maar ook lekker door een salade zoals bijvoorbeeld deze pastasalade. De basis voor deze tonijnsalade is een blik tonijn en mayonaise. Wil je liever een iets slankere tonijnsalade? Vervang de mayonaise dan door yoghurt.  In deze tonijnsalade zit een verrassend ingrediënt namelijk peer. Echt een heerlijke frisse combinatie.

Wat heb je nodig voor deze tonijnsalade met peer?

  • 1 peer
  • 1 blik tonijn,
  • 1 blikje tonijn op water (MSC keurmerk)
  • 10 groene olijven
  • eetlepel kappertjes
  • twee eetlepels mayonaise
  • twee theelepels balsamico azijn
  • peper naar smaak

Hoe maak je deze tonijnsalade?

  1. Was de peer, verwijder het klokhuis en snij de peer in blokjes van 2 centimeter. Snij de olijven in ringetjes.
  2. Laat het blik tonijn uitlekken en doe de tonijn in een schaal. Meng de tonijn met de mayonaise en de balsamico azijn en breng op smaak met peper.
  3. Prak nu de kappertjes erdoorheen. Roer daarna de blokjes peer en de olijven erdoorheen.
  4. Klaar is je tonijnsalade.

Wanneer je de salade luchtdicht in een bakje in de koelkast bewaard, is het zeker twee dagen houdbaar. Mocht je dus teveel hebben voor jezelf als lunch, kun je er de volgende dag ook nog van genieten.

Tonijnsalade - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)