Heb je zelf wel eens Baba Ganoush gemaakt? Baba ganoush is een heerlijke dip op basis van aubergine. Deze dip komt uit het Midden-Oosten. Je kunt de dip tegenwoordig in de meeste supermarkten kopen maar zelf maken is veel lekkerder. Baba ganoush is erg lekker om  mee te dippen maar ook erg lekker als vulling van raps of lekker in pita broodjes met falafel. Ik kreeg een aantal weken geleden twee aubergines  met een kruidenzakje opgestuurd van Purple Pride. Dus ja ik moest hier wel mee aan de slag. Het kruidenzakje is makkelijk maar je zou ook prima deze kruiden zelf kunnen mengen.

Wat heb je nodig?

  • 1 aubergine
  • een zakje kruidenmix Melanza voor Baba Ganoush o.a verkrijgbaar bij AH (dit zakje bevat de volgende kruiden:paprika, korianderzaad, komijnzaad, kaneel, gember, zwarte peper, kurkuma, kardemom, nootmuskaat en kruidnagel) Je zou ook een mespuntje van al deze kruiden zelf kunnen mengen.
  • twee eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook (is niet nodig hoor maar ik hou van knoflook)

Hoe maak je deze aubergine dip?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de aubergine in de lengte. Snijd met een mes een ruitjespatroon in het vruchtvlees. Snijd door tot bijna op de schil. Leg de aubergine op de bakplaat (ruitjes naar boven)
  2. Meng de kruiden met de olijfolie met een theelepel in een schaaltje. Verdeel het mengsel over de aubergine.
  3. Zet de aubergines in de oven voor 30 minuten.
  4. Laat de aubergines afkoelen. Lepel het vruchtvlees uit de auberginehelften en pureer met een staafmixer. Voeg nu de knoflook toe en pureer nog even.

Mmmm smullen!

baba ganoush - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)