Zondag is zo’n dag dat ik tijd neem voor een uitgebreid ontbijt. Fijne muziek op de achtergrond en een goede kop koffie erbij. Afgelopen zondag was ook zo’n zondag. Ik bakte heerlijke granola en at deze met kokosyoghurt en passievrucht. Echt een fijn begin van de dag. Ik plaatste hiervan een foto op Facebook met de vraag: Willen jullie het recept ontvangen?  Het bericht werd door massaal door jullie geliked. Ik besloot daarom om het recept gelijk uit te werken. De granola heeft als basis havermout en heel veel noten. Je kunt natuurlijk altijd variëren met de soorten noten.

Wat heb je nodig voor een pot granola?

  • 150 gram havermout
  • 100 gram hazelnoten (ongebrand en ongezout)
  • 50 gram cashewnoten (ongebrand en ongezout)
  • 50 gram walnoten (ongebrand en ongezout)
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 1 theelepel vanillepoeder (of merg van een vanillestokje)
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 100 ml kokosolie
  • 30 ml honing of een andere vloeibare zoetstof
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram kokosvlokken (grote stukken kokos)

Hoe maak je deze granola?

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Meng de havermout, de walnoten, de cashewnoten en de hazelnoten in een kom. Ik heb de noten eerst even fijn gemalen. De hazelnoten heb ik fijn gemaakt in een theedoek. Hazelnoten in een theedoek wikkelen en dan fijn stampen met een hamer.
  3. Schep de cacao, de koekkruiden en de vanille poeder er goed doorheen.
  4. Smelt de kokosolie. Ik doe dit altijd door de pot in een een pannetje heet water te zetten. Als het gesmolten is roer je dit door het havermoutmengsel heen. Schep nu ook de honing er ook door heen. Zorg dat alles goed door elkaar gemengd is.
  5. Stort de granola nu op een bakplaat. En druk dit goed aan met de achterkant van de lepel.
  6. Zet de bakplaat nu voor 35 minuten in de voorverwarmde oven. Ooh en je huis gaat dan zo ontzettend lekker ruiken.
  7. Als de granola uit de oven komt laat het dan eerst goed afkoelen (ongeveer 30 minuten) . Schep de granola daarna in een grote pot. Voeg daarna de kokosvlokken en de rozijnen erbij. Hussel dit goed door elkaar. Erg lekker met (soja) yoghurt en vers fruit. De granola blijft minstens een week goed.
Smakelijk!

granola - www.puursuzanne.nl

granola - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)