Een paar maanden geleden had ik nog nooit zelf granola gemaakt, maar inmiddels is het een heuse verslaving geworden. Want wat blijkt? Ik ben echt gek op zelfgemaakte granola! Doordat je zelf je ingrediënten kiest kun je hem zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt, maak je eenvoudig een glutenvrije en/of veganistische variant én kun je ervan snoepen terwijl de granola nog warm is!

Vrijwel iedere week verschijnt er nu een bakplaat met heerlijk ruikende granola uit de oven, waaronder deze oosterse granola met dadels en tahin. Zelf kan ik helaas niet meer van deze granola genieten vanwege mijn 50 voedselintoleranties (lees er alles over op mijn blog The Scent of Cinnamon), maar aangezien de ingrediënten makkelijk te vervangen zijn is dat helemaal niet erg! Heb je zelf dus ook voedselintoleranties? Vervang dan de havermout bijvoorbeeld door boekweitvlokken en de dadels door rozijnen of cranberries.

Ingrediënten

voor een hele grote (of 2) bakplaten, een grote pot, halveer de hoeveelheden indien nodig

  • 160 gram havervlokken
  • 60 gram boekweitgrutten
  • 50 gram (ongeveer 3) gedroogde, ontpitte dadels
  • 20 gram gepofte rijst of gepofte quinoa
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 4 eetlepels tahin
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 2 theelepels kaneel
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • grote snuf zout

Hoe maak je deze granola?

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Hussel de havervlokken, boekweitgrutten, stukjes dadel, gepofte rijst, pompoenpitten, gember en kaneel in een grote kom.
  3. Roer in een schaaltje de tahini en ahornsiroop tot een sausje.
  4. Spatel de saus met een lepel door de ingrediënten in de grote kom, net zolang tot er bijna alleen nog maar grote klonten over zijn.
  5. Verdeel de granola over de bakplaat en zet in de oven voor 13-15 minuten.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola afkoelen op de bakplaat.
  7. Eenmaal afgekoeld bewaar je de granola minstens een week in een mooie afgesloten pot.

Enjoy!

granola_tahini_dadels

Volg Charelle via: Facebook | Instagram & haar blog

Gastredacteur

Dit account wordt gebruikt door gastredacteurs. Deze mensen schrijven met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl.

Latest posts by Gastredacteur (see all)