Vandaag is het tijd voor een heerlijk recept voor zelfgemaakte split ijsjes van Nathalie. Laat de zomer maar komen.

Nu het zonnetje wat vaker begint te schijnen en de temperaturen oplopen, wordt het tijd voor ijsjes! En dan het liefst gezonde ijsjes zodat je er rustig 2 (of 3) op een dag kunt eten. Met dit recept voor gezonde splitijsjes met slechts 3 verschillende ingrediënten kan dat! 100% suiker-, gluten en lactosevrij, waar Bites & Pie voor staat! Binnen een mum van tijd gemaakt en hoe leuk is het om van je eigen ijsje (onbezorgd!) te kunnen genieten? Voor dit recept hoef je geen keukenprinses te zijn en je kunt ook nog eens goed variëren met bijvoorbeeld appelsap, perensap of aardbeiensap.


Wat heb je nodig voor 6 kleine ijsjes?

Naast een vormpje voor ijsjes (die je bijvoorbeeld bij HEMA, IKEA of de blokker kunt kopen) slechts 3 ingrediënten!

  • 2 perssinaasappels (de zoetste die je kunt vinden)
  • suikervrij kokosyoghurt (te koop bij AH of Aldi, bijvoorbeeld van Abbot Kinneys)
  • 1 blaadje gelatine (of agar agar als je liever veganistische ijsjes wil)

Hoe maak je deze ijsjes?

Binnen nog geen tien minuten staan ze in je vriezer als je deze stappen volgt:

  1. Pers de sinaasappels uit en bewaar de pulp.
  2. Schep dan 3 goede eetlepels kokosyoghurt in een bakje en meng de pulp van de sinaasappels erdoorheen (voor de vezels ;). Laat de gelatine even weken in een bakje koud water en verwarm het daarna met de sinaasappelsap op laag vuur.
  3. Als dit goed gemengd is, schep je een klein beetje sinaasappelsap in de vormpjes. Vervolgens doe je er wat yoghurt bij en dit wissel je telkens af totdat de vormpjes bijna vol zitten. Je hoeft niet te roeren. Dit zorgt juist voor een leuk marble effect.
  4. Steek de stokjes erin en zet ongeveer 6-8 uur in de vriezer totdat ze goed bevroren zijn. Als je de ijsjes uit de vormpjes wil halen, houd ze dan even onder stromend warm water dan krijg je ze er makkelijk uit. Eet smakelijk!

Hou je niet zo van sinaasappel? Je kunt ook aardbeiensap proberen, appelsap, perensap, mangosap of citroensap voor de liefhebber. Het is dan wel het beste en het lekkerst om deze sapjes zelf te maken bijvoorbeeld met een sapcentrifuge. Of gooi wat verschillende soorten fruit in de blender en vul hiermee de vormpjes. Hou je van de combi chocolade en kokos? Vul het vormpje dan met kokosyoghurt en doop ze in de pure chocolade als ze helemaal bevroren zijn. Lekkerrrrrr!

ijs - www.puursuzanne.nl

Volg Nathalie op | Facebook | instagram en haar website

Laatste berichten van Nathalie (alles zien)