Ik ben dol op aardbeien. Ik eet deze het liefst het hele jaar door. Erg lekker uit het vuistje, maar je kunt het ook in zoveel gerechten gebruiken. Wat dacht je van: salades, smoothies, door de havermoutpap of op brood? Maar vandaag wilde ik er iets specialers mee maken, namelijk een heerlijke vegan cheesecake.

Ik maak de “cheese” laag op basis van cashewnoten en dé winteraardbei Calinda. Deze aardbeien worden geteeld in de volle grond in Spanje. Ze zijn heerlijk zoet en sappig. Daarom de perfecte smaakmaker voor deze vegan cheesecake. De Calinda is t/m april verkrijgbaar bij Dirk, Jan Linders en Hoogvliet.

Recept: Vegan aardbeien cheesecake
  • een foodprocessor of een hele sterke blender
  • een springvorm van 20 cm
  • bakpapier

Voor de bodem heb je het volgende nodig:

  • 150 gram zachte ontpitte dadels
  • 120 gram pecannoten
  • halve theelepel koekkruiden

Voor de vulling heb je het volgende nodig:

  • 200 gram ongezouten cashewnoten
  • 200 ml kokosmelk
  • 20 ml ahornsiroop
  • twee eetlepels citroensap
  • 200 gram Calinda aardbeien
  • Extra Calinda’s ter garnering.

Hoe maak je deze vegan aardbeien cheesecake?

  1. Bekleed de springvorm met het bakpapier.
  2. Laat de cashewnoten 20 minuten weken in gekookt water en giet af. Zet apart.
  3. Start daarna met het maken van de bodem. Doe de pecannoten in de foodprocessor, zet hem aan op een hoge stand en maal de noten helemaal fijn. Laat de foodprocessor draaien op een hoge stand en voeg de dadels één voor één toe zodat er een plakkerig geheel ontstaat. Doe het bakpapier in de springvorm en verdeel het noten-dadel mengsel over de bodem en druk goed aan. Als dit wat lastig gaat doordat het plakkerig is, gebruik dan de bolle kant van een natte lepel. Zet de springvorm in de koelkast.
  4. Ga verder met het maken van de vulling. Haal het kroontje van de Calinda’s en snijd de Calinda’s in kleine stukjes. Doe de cashewnoten samen met de kokosmelk in de foodprocessor en zet deze aan tot er een gladde massa ontstaat. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en zet de keukenmachine nogmaals aan. Eventueel kun je nu nog wat extra stukjes aardbeien toevoegen. Schep de roze “cheese” laag over de bodem en strijk glad met een lepel.
  5. Zet de taart zo’n 2 uur in de vriezer om op te stijven. Haal de taart minimaal 30 minuten voor het eten uit de vriezer.
  6. Garneer met een paar extra Calinda’s.

Geniet ervan!

Vegan cheesecake met aardbeien | vegan cake | vegan bakken | puur Suzanne

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Calinda. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)