Hoe was je koningsdag? Ben je nog brak en kan je wel een lekkere snack gebruiken vandaag? Wat dacht je van deze heerlijke zoete aardappel frietjes uit de airfryer.

De grootste uitdaging bij zoete aardappel friet is: ervoor zorgen dat het knapperige frietjes worden. Zo knapperig als normale friet heb ik ze nog nooit gekregen maar dit recept komt aardig in de buurt. Mijn tip is om de zoete aardappel niet te weken in water. Ook heb ik gemerkt dat de zoete aardappelfriet knapperiger wordt als je deze bakt in zonnebloemolie en dus niet in olijfolie. En ja ik vind de zoete aardappel frietjes het lekkerst uit de de airfryer. Heb je geen airfryer? Dan kun je de frietjes bakken in de oven, maar het resultaat kan dan anders zijn.

De frietjes smaken erg lekker in combinatie met zelfgemaakte vegetarische burgers.

Recept: Zoete aardappel frietjes uit de airfryer

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 zoete aardappels
  • theelepel paprikapoeder
  • theelepel knoflookpoeder
  • snuf chillipeper
  • eetlepel zonnebloemolie

Hoe maak je deze zoete aardappel frietjes?

  1. Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
  2. Snijd de zoete aardappel in plakken en vervolgens in repen. (Ik schil de zoete aardappel niet)
  3. Doe de zoete aardappel repen  in een kom. Meng de olie goed met de zoete aardappel en voeg daarna daarna de kruiden toe.
  4. Hussel het goed door elkaar en doe de frietje in het mandje van de airfryer.
  5. Bak de zoete aardappel frietjes in 15 minuten in de voorverwarmde airfryer op 180 graden.
  6. Schud tussendoor wel een keer de frietjes door elkaar, zodat deze goed krokant worden.
  7. Serveer de zoete aardappelfrietjes met ketchup.

Geniet ervan! 

Zoete aardappel frietjes - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)