Wanneer het buiten kouder wordt is er niets lekkerder dan het eten van een heerlijk warm soepje. Deze zoete aardappel – paprika soep is zoet, maar door de toevoeging van chili poeder krijgt het toch een beetje meer pit. Wist je dat zoete aardappels hartstikke goed zijn voor je gezondheid? Ze barsten van de goede voedingsstoffen zoals vitamine B, vezels en mineralen. Daarnaast zijn zoete aardappels een bron van langzame koolhydraten, waardoor je voor een langere tijd verzadigd bent. Deze soep kan daarom ook prima gegeten worden als maaltijdsoep, na twee kommetjes heb je zeker genoeg gehad. Door de soep te garneren met paprika, bosui en koriander geef je het nog net wat meer smaak. Probeer de soep eens uit en laat me weten wat je er van vind! De soep bevat geen dierlijke producten is daarom geschikt voor vegans. Wist je dat er heel veel makkelijke vegan recepten op Puur Suzanne te vinden zijn?
Recept: Zoete aardappel-paprikasoep
Wat heb je nodig voor een grote pan soep?
- staafmixer
- grote soeppan
- 2 middelgrote zoete aardappels (samen ongeveer 1 kg)
- 2 rode paprika’s
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 150 ml kokosmelk
- 2 blokjes groenten bouillon
- 1 liter water
- snuf chili poeder
- Scheutje kokos- of olijfolie (om in te bakken)
Garnering
(Voor 4 personen)
- 1 rode paprika
- 2 bosuitjes
- Bosje koriander
- Chili poeder
Hoe maak je het?
- Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. Doe een scheutje olie in de pan en bak de ui samen met de knoflook goudbruin.
- Ondertussen was je de zoete aardappels en snijd je deze in kleine blokjes. Snijd ook de paprika in blokjes. Doe de zoete aardappel samen met de paprika en ongeveer 1 liter water en twee groentebouillon blokjes in de pan. Zorg dat alle groenten goed onder water staan. Laat het op hoog vuur staan tot het water gaat koken, daarna laat je het 15 minuten koken. Kijk na die tijd even of de zoete aardappels al goed zacht zijn. Dit doe je door er met een vork in te prikken.
- Voeg de kokosmelk, de chilipoeder toe en roer het goed door elkaar. Daarna pureer je alles met een staafmixer.
Garneer elk kommetje met ¼ rode paprika (gesneden in blokjes), wat fijngehakte bosui, een klein handje koriander en een snufje chilipoeder.
Geniet ervan!
Interesse in meer gezonde inspiratie? Bestel dan mijn nieuwste e-book: Eat Good, Feel Good met maar liefst 35 gezonde vegetarische recepten en een voedingsschema.
- Wrap pizza met vegan kip, pesto en pijnboompitten - 11/11/2023
- Tropische vegan pannenkoeken - 09/07/2018
- Falafel bowl met groenten en hummus - 11/05/2018
Dat zier er zo kleurijk uit.. en vast ook heerlijk! Ik zal het zeker maken,
leuk!
Jaja, lijkt mij heel erg lekker!
Snel maken dus ;-)
Heerlijk!
Ik zal vanavond proberen om het te doen.
Dank u wel.
Erg lekkere soep.
Voor herhaling vatbaar en genoeg voor een volgende dag.
Miste alleen wanneer je de ui/ knoflook toevoegt aan de soep.
Ik ook…
Bij stap 1! Daarna gaat de rest erbij.
Heerlijke soep. Heb het niet precies zo gedaan. Gewoon wat mijn hand nog vond. Echt een verrukkelijk recept. Naast de zoete aardappelen lekker groenten die in je lade liggen erbij. Opruimen en heerlijk eten. Mmmmm
Klinkt heerlijk Nelleke!
Heerlijk een groot succes!
Super!
Superlekker!
Ik heb alleen ipv gewone paprika, gerookte paprika gebruikt uit een pot, en als topping dan gewoon verse paprika zeg maar(plus de rest)
Volgende week komen mijn vriendinnetjes eten en deze soep staat dan op tafel:)
Groetjes
Rachel
Klinkt heerlijk! Ik weet zeker dat jouw vriendinnen blij zullen zijn :-)
Hij staat vanavond weer op het menu, heb hem al heel wat keren gemaakt! Heerlijke soep…
heerlijke soep
Vanavond deze soep gegeten, heerlijk! Ga ik zeker vaker maken.
Fijn dat je dat even laat weten Corrine!
Heerlijk! Extra veel zoete aardappel erdoorheen gegooid.
Hallo, ik ben totaal geen fan van kokosmelk, zal de smaak veel minder lekker zijn als ik dit weglaat? Groetjes Rosanne
Ik denk dat de soep nog steeds lekker is maar kan wel iets minder romig zijn. Ik zou het gewoon proberen :-)
Heerlijk soep!! Al vaak gemaakt, maar blijft heerlijk.
Goed om te lezen :-)
Heerlijke soep! Ik maak hem morgen weer, voor de familiebijeenkomst op Kerstavond.
Ik doe er geen kokosmelk in, en i.p.v. chilipoeder een flinke knijp uit een flesje sambal.
Bedankt!
Jij bedankt voor je lieve reactie. Fijne kerst :-)
Gister gemaakt en is erg lekker! In het recept kwam niet helemaal duidelijk naar voren of je de aardappel eerst moest schillen (we eten zoete aardappel ook vaak mét schil), maar toch maar gedaan. ;-) Ivm kokosmelk heb ik kookroom light gebruikt en de soep is heerlijk romig!
Ik vroeg me idd ook af of je de aardappel moet schillen ??
Heerlijk gegeten! Extra toegevoegd had ik gember en kerriepoeder. Yammie. Ik maak het nog een keer. Bedankt!
Dank voor je reactie. Mmmm klinkt lekker!
Heerlijk recept! Deze ga ik vaker maken! Liefs Kim
Thanks Kim :-)
lekker. maar 2 theelepels chilipoeder wordt volgende keer 2 snufjes… pfoe pittig
Ik heb hem ook gemaakt . HEERLIJK!!!!!
Hoi, voor hoeveel personen is dit recept precies? Bij de garnering wordt 4 personen aangehouden maar zouden er ook meer kommetjes uit gehaald kunnen worden dan 4?
Ligt er natuurlijk aan hoe je de soep eet. Eet jij een grote kom met 1 boterham als lunch? Of is het als voorgerecht. Je kunt er vanuit gaan dat je 4 grote kommen of 6 wat kleine kommen eruit kan halen. Blijft met soep altijd een beetje lastig :-)