Gezond eten als je alleen woont, hoe doe je dat? Een vraag die ik regelmatig krijg. Mijn zus Yvonne schreef hier al eerder een artikel over. Zij maakte een verzamelblog met de lekkerste gerechten, die je gemakkelijk kunt invriezen.

Maar wat zijn nu handige gerechten die je voor 1 persoon kan koken? Oeps, nooit echt over nagedacht. Ik woon samen met Dennis en meestal eten wij samen. En heel soms eet ik ook weleens alleen. Ik kook dan meestal wat restjes op, of haal iets uit de vriezer.

Yvonne, denkt hier wel iets meer over na. Zij woont namelijk alleen. Zij kwam dan ook met het goede idee om vaker 1 persoons maaltijden te delen. Dus vandaag een super makkelijk stamppot recept wat geschikt is voor 1 persoon. Ik ben benieuwd. Als jij alleen eet om wat voor redenen dan ook. Kook jij dan ook echt voor jezelf? Of ga je dan toch iets afhalen.

Recept: Zoete aardappel stamppot met spinazie en ei

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

 • 1 grote zoete aardappel
 • 100 gram spinazie
 • sjalot
 • 1 ei
 • olijfolie
 • peper en zout naar smaak
 • olie om in te bakken

Hoe maak je de stamppot?

 1. Schil de aardappel en snijd deze in grove stukken. Breng ze in ruim water aan de kook met een klein beetje zout. Kook de stukken aardappelen ongeveer 15 minuten tot deze zacht zijn. Voeg na 8 minuten het ei toe aan het kookwater. Zo zorg je ervoor dat het ei 7 minuten meekookt. En dat is wat mij betreft het perfect gekookte ei.
 2. Snijd de sjalot fijn. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de sjalot hierin aan. Voeg de spinazie toe en meng dit met de sjalot. Verwarm de spinazie tot het het is geslonken.
 3. Giet de aardappelen af en bewaar een heel klein beetje kookvocht. Stamp de aardappelen met een beetje kookvocht en een flinke scheut olijfolie. Tot het lekker smeuïg is. Breng op smaak met een klein beetje peper en zout. Schep nu de spinazie erdoorheen.
 4. Garneer met een gekookt ei.
Eet smakelijk!

Zoete aardappel stamppot - www.puursuzanne.nl

Wil je mijn recepten en artikelen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)