Weet jij al wat je tijdens de kerstdagen op tafel gaat zetten? Over precies 3 weken is het zover. Ik ben dit jaar al eind oktober begonnen met bedenken van kerstrecepten. Mijn hoofd loopt al weken over van de kerst ideeën. En ik denk dat ik deze week ook nog een aantal recepten ga maken. Gewoon omdat ik daar zin in heb. Er zullen deze maand daarom ook meer blogs online komen dan dat je van mij gewend bent.

Vandaag deel ik een gemakkelijk bijgerecht, namelijk zoete aardappelpuree. Dit combineert als je vegetarische eet heerlijk met portobello’s. Eet je wel vlees met de kerst? Dan is dit gerecht ook zeker geschikt voor bij een hertenbiefstuk of de kalkoen. En ik hoef er natuurlijk niet bij te vertellen dat dit ook na de feestdagen een heerlijk bijgerecht is.

Zoete aardappelpuree

Wat heb je nodig voor 4 personen ?

  • 600 gram zoete aardappelen, dat is ongeveer 3 aardappelen
  • 150 ml plantaardige room (ik gebruik deze van Alpro)
  • eetlepel olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 2 takjes tijm, fijngesneden

Hoe maak je deze purree?

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Kook de blokjes in 15  gaar in een ruime hoeveelheid water met een snuf zout. Prik met een vork in de aardappel om te checken of deze na 15 minuten echt gaar is, laat het anders nog even iets langer koken.
  2. Giet de aardappelen af. Voeg de olijfolie toe en stamp de aardappelen met een pureestamper.
  3. Roer de de room en de tijm er goed doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Warm nog even kort op.

Eet smakelijk! 

Zoete aardappelpuree - www.puursuzanne.nl

Bekijk hier de andere kerstrecepten en check op sociale media de #suzanneviertkerst voor meer inspiratie.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)