Nog niet zo lang geleden was ik ieder moment van de dag bezig met mijn blog “Eet het beter”. Ik stond in de keuken, achter de camera of ik zat achter de computer. Zelfs op de momenten dat ik niks leek te doen, was ik in gedachten bezig met het uitwerken van nieuwe ideeën. Ik was er vol van, letterlijk, en ik genoot met volle teugen!

Toch besloot ik enkele maanden geleden te stoppen met bloggen. Het lukte niet meer. “Eet het beter” maakte plaats voor meer tijd met mijn gezin, voor vergeten hobby’s, om te sporten en om me op mijn carrière in het bedrijfsleven te richten. De behoefte om te schrijven en me te verdiepen in voeding is echter gebleven, vandaar dat ik heel blij ben dat ik af en toe een recept met jullie mag delen via PuurSuzanne!

De kriebels om te experimenteren met voeding zijn trouwens ook gebleven. Zo at ik laatst een tijdje volgens het ketogeen dieet. In het verleden heb ik ook een tijdje geprobeerd veganistisch te eten volgens de boeken van The Green Happiness. Mijn lichaam kon daar op dat moment echt niet tegen, maar een aantal recepten bleken zo succesvol dat ze nog steeds regelmatig de revue passeren. Zoals deze heerlijke stevige zoete aardappelsoep. Ik deel het recept graag met jullie!

Recept voor zoete aardappelsoep (vegan)

Stevige maaltijdsoep voor 4 tot 6 personen. Loop ook je koelkast na op restjes groente en voeg ze toe aan deze soep. Hij wordt er alleen maar lekkerder van!

Grote pan en fornuis, Eventueel een staafmixer

Wat heb je nodig?

  • 1 grote bloemkool
  • 2 grote of 4 kleine zoete aardappels
  • 2 rode uien
  • 200 gram rijst (ongekookt)
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 milliliter kokosmelk (klein blikje)
  • 2 liter groentebouillon (let op het ontbreken van E621 bij de aanschaf)
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 3 theelepels nootmuskaat
  • 2 theelepels zwarte peper
  • vet om in te bakken

Hoe maak je de soep?

  1. Snij de ui en de knoflook fijn.
  2. Warm de pan met wat vet en fruit hierin de ui en de knoflook.
  3. Voeg de rijst en de bouillon toe en breng de soep aan de kook.
  4. Schil ondertussen de aardappel en snijd de zoete aardappel en de bloemkool in kleine stukjes.
  5. Als de soep kookt kunnen de aardappel, bloemkool, kerrie, nootmuskaat en peper erbij.
  6. Laat het geheel 15 tot 30 minuten garen.
  7. Voeg tot slot de kokosmelk toe.
  8. Eventueel kan je de soep pureren met een staafmixer of een blender.

Zoete aardappelsoep

Eet smakelijk!

Bekijk hier de eerdere recepten die Annemieke voor Puur Suzanne schreef!

Laatste berichten van Annemieke (alles zien)