Zoete aardappeltaartjes zijn de favoriete taartjes van Anne en vandaag gaat ze deze heerlijke taartjes met ons delen. Ooh en grappig om te weten deze taartjes zijn geheel plantaardig.

Hallo mijn naam is Anne. Ik hou van reizen en goed eten. Op Anne Travel Foodie blog ik over deze twee passies. Ik hield ik altijd al van koken en bakken. De laatste tijd ben ik me meer gaan richten op gezond eten. Ik eet al jaren geen vlees en ben afgelopen tijd steeds meer plantaardig gaan eten. Alle recepten op mijn website zijn zonder suiker en vlees, en veel recepten zijn geschikt voor veganisten. Ik hoop dat mijn recepten je inspireren om goed voor jezelf te zorgen door goed te eten.

Je kan een kijkje nemen op mijn website www.annetravelfoodie.com of neem een kijkje op mijn instagram account.

Wat heb je nodig voor 4 kleine zoete aardappel taartjes of 1 taartje van 20cmØ?

  • 150 gram speltmeel
  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 banaan
  • 3 zoete aardappels
  • 60 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 el agave siroop
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl vanille extract
  • 60 ml aquafaba* * aquafaba is de vloeistof in een blik kikkererwten. Van de kikkererwten kan je lekkere hummus maken of je kan ze roosteren voor een gezonde snack.
  • 2 el speltmeel

Hoe maak je deze taartjes?

  1.  Meng de 150 gram speltmeel, de geraspte kokos en de banaan en kneed het tot een deeg. Vorm hier 4 ballen van en rol ze uit tot de maat van je taartvormpjes.
  2. Als je 1 grotere taart maakt dan hoef je uiteraard maar 1 bal te maken en uit te rollen. Vet de taartvormpjes in met bijvoorbeeld kokosolie en druk het deeg in de vormpjes.
    Rooster de zoete aardappels.  Dit kan in de oven maar gaat veel sneller in de magnetron, lees hier hoe je dat kan doen. Verwijder de schil, laat ze afkoelen en prak ze dan. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Meng dan de overgebleven ingrediënten, behalve het speltmeel, door de geprakte zoete aardappel. Als dit goed gemengd is voeg je het speltmeel toe en mix je het nog een halve minuut. Verdeel het mengsel over de taartvormpjes en bak ze voor 30-40 minuten. Laat ze afkoelen voordat je ze voor een paar uur (of tot de volgende dag) in de koelkast zet.”

Geniet ervan!

Gastredacteur

Dit account wordt gebruiktdoor gastredacteurs. Deze mensen schrijven met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl.