Mijn favoriete maaltijden van de dag? Het ontbijt en het toetje! Niet zo gek, want vaak kun je een toetje ook als ontbijt eten en andersom, ten minste… als het een gezond toetje is. Zoals dit zomerse mango toetje vol vitaminen, dat je ook in de winter kunt eten voor wat extra zonnigheid.

Dit is trouwens mijn eerste artikel voor Puur Suzanne en ondanks dat je al weet dat ik het liefst ontbijtjes en toetjes eet, zal ik me ook maar even kort voorstellen. Charelle, aangenaam. Ik blog op The Scent of Cinnamon over eten waar je gezond en blij van wordt en mijn ontdekkingsreis naar een gezond leven, zonder de Ziekte van Lyme. Al mijn recepten zijn gluten- en lactosevrij én vrij van geraffineerde suikers, wat mijn recepten extra lekker maakt!

Dit super gezonde mango toetje barst van de vitamine A en C en geeft een echte boost aan je immuunsysteem. Mango is bovendien goed voor je concentratievermogen en het geheugen. Een uitstekende snack voor tijdens het studeren!

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

 • 2 mango’s
 • 1 stengel citroengras/sereh
 • 1 sinaasappel
 • 2 cm gember, duimdikte, geschild en in plakjes
 • 1 (bruine) banaan, doormidden gesneden
 • 200 ml sojayoghurt naturel (ongezoet)
 • Toppings (bijvoorbeeld cacoanibs, kokossnippers en basilicumblaadjes)

Hoe maak je dit mango toetje?

 1. Verwijder de schil en de pit van de mango en snijd het vruchtvlees in stukken.
 2. Haal de buitenste blaadjes van de stengel citroengras en snijd het bovenste gedeelte eraf, snijd de overgebleven stengel in over de lengte.
 3. Pers de sinaasappel en giet het sap in een pannetje samen met de gember en de stengel citroengras. Kook 5-7 minuten op laag vuur.
 4. Haal de citroengras uit de pan en giet het mengsel in de keukenmachine. Voeg ook de mango, sojayoghurt en een halve banaan toe. Mix net zo lang tot je een glad mengsel hebt.
 5. Verdeel het toetje over drie of vier kommen en garneer met de toppings en de rest van de banaan.

Enjoy!

mango toetje - www.puursuzanne.nl

Volg Charelle via: Facebook | Instagram & haar blog