Dat ik dol ben op koffie dat wist je natuurlijk allang. Maar in de zomer drink ik dit liever alleen in de ochtend. Op een warme dag heb ik hier meestal in de middag geen trek meer in. Vorige maand werd ik uitgenodigd door Café Intención voor een workshop drankjes met koffie maken. Ik leerde hier de vele mogelijkheden van koffie. Ook dat je koffie dus heel lekker kunt drinken als cocktail. Vooral de combinatie met tonic vind ik erg verfrissend.

Na wat oefenen en proeven heb ik twee favoriete zomerse koffiedrankjes en die deel ik vandaag graag met jou.

Ik maak in beide recepten gebruik van de espresso bonen van Café Intención, een melange van een groot deel Arabica bonen en een kleiner deel Robusta bonen. De Arabica bonen geven een volle, fruitige smaak aan de koffie en de Robusta bonen zorgen voor het pittige karakter. De bonen komen uit Midden- en Zuid-Amerika. De koffie van Café Intención is duurzaam en biologisch. Je herkent deze koffie aan de gele verpakking. Deze koffie is te koop bij diverse supermarkten o.a.: Albert Heijn, Jumbo, Deen, en Deka.

Genoeg gekletst over koffie, nu snel naar de recepten. Ik ben benieuwd welke recept jij als eerste gaat maken.

Recept: ijskoffie met tonic

Wat heb je nodig voor een ijskoffie met tonic?

  • 50 ml Café Intención
  • 150 ml tonic
  • flinke hand ijsblokjes
  • takje munt
  • schijfje limoen

Hoe maak je deze ijskoffie met tonic?

  1. Zet eerst je kopje koffie laat heel even afkoelen.
  2. Doe de ijsblokjes in een glas.
  3. Giet de tonic erover.
  4. En giet dan langzaam de koffie eroverheen.
  5. Top af met een takje munt en een schijfje limoen.

Je kunt hier ook een scheutje alcohol aan toevoegen zoals Tia Maria of Gin

Recept: Vegan frozen cappuccino

Wat heb je nodig voor 1 groot glas?

Een weckpot

  • 50 ml Café Intención
  • 1 klein blikje kokosmelk, nacht in een koelkast laten staan
  • flinke hand ijsblokjes
  • halve theelepel vanillepoeder
  • scheutje ahornsiroop

Hoe maak je deze frozen cappuccino?

  1. Zet eerst je kopje koffie laat heel even afkoelen
  2. Haal het blik kokosmelk uit de koelkast.
  3. Open het blik en schep de harde bovenkant uit het blik. Het kokoswater kun je bewaren en eventueel gebruik in een smoothie.
  4. Klop de kokosroom op met een (hand)mixer en roer er een scheutje ahornsiroop en een snufje vanillepoeder door.
  5. Schep 4 eetlepels van dit kokosroom in de glazenpot. Doe de koffie erbij en doe daarna de ijsblokjes erbij.
  6. Doe de deksel op de pot en schud alles goed door elkaar. Je kunt dit eventueel ook in een cocktailshaker doen.
  7. Serveer met een rietje.

Cheers! Op een mooie zomer!

Zomers koffierecept

Volg je Puur Suzanne al via Facebook, Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Café Intención. Lees hier mijn disclaimer.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |