Ga terug
smoked tofu | vega lunch | vega en vegan broodbeleg | puur suzanne

Boterham met smoked tofu

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Gang Lunch
Porties 2

Ingredi├źnten
  

  • 1 eetlepel olie om in te bakken
  • 4 volkoren boterhammen
  • 375 gram tofu
  • 4 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel pittige paprikapoeder
  • 1 snufje zout
  • 100 gram gesneden ijsbergsla

Boerenkoolpesto

  • 50 gram gesneden boerenkool (eventueel diepvries)
  • 50 gram ongebrande cashewnoten
  • scheutje olijfolie
  • half sjalotje fijngesneden

Instructies
 

  • Snijd de tofu in plakken.
  • Meng in de kom de ketjap manis met de kruiden.
  • Dip de plakken tofu in het ketjap manis mengsel.
  • Verhit de olie in de pan.
  • Bak hier op een laag vuur de tofu plakken ca. 6 minuten goudbruin.
  • Hak de cashewnoten in een blender of een hakmachine fijn.
  • Voeg hier de boerenkool, sjalot en olie aan toe.
  • Zorg dat het een smeu├»g geheel wordt.
  • Besmeer de boterham met de boerenkool pesto.
  • Garneer hier de ijsbergsla op en leg hier bovenop de plakken tofu.
Trefwoord vegan lunch, vegetarische lunch