Ga terug
vegan tonijnsalade | vega en vegan broodbeleg | lunch | puur suzanne

Vegan tonijnsalade

Een makkelijk en gezonde vegan lunch
Bereidingstijd 10 min
Gang Lunch
Porties 2

Ingredi├źnten
  

  • 2 volkoren boterhammen of broodjes
  • 150 gram kikkererwten uit blik
  • 3 eetlepels vegan mayonaise
  • 1/2 sjalot
  • peper naar smaak
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 3 stukjes seaweed bacon of een half vel nori
  • 50 gram ijsbergsla
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 bosui fijngesneden

Instructies
 

  • Laat de kikkererwten uitlekken en prak deze fijn.
  • Snijd de halve sjalot heel fijn.
  • Snijd een 1 stukje seaweed bacon of 1/2 deel van het nori vel fijn.
  • Voeg bij de kikkererwten, de fijngesneden seaweed bacon, de fijngesneden sjalot, de sojasaus en mayonaise en meng dit tot een smeu├»g geheel. Dit kan eventueel ook met een staafmixer.
  • Breng op smaak met peper.
  • Bekleed de boterham met wat ijsbergsla.
  • Doe hier bovenop twee eetlepels vegan tonijnsalade.
  • Garneer het af met een gebakken seeweed bacon blaadje of met fijn gesneden nori, wat kappertjes en fijn gesneden bosui.
Trefwoord vegan lunch