Ga terug
Vegan pannenkoeken

vegan pannenkoeken

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Gang Ontbijt
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 1 lijnzaad ei 1 eetlepel gebroken lijnzaad mengen met 3 eetlepels water
  • 50 gram volkorenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 1 snufje kaneel
  • 1 banaan
  • 150 ml sojadrink

ter garnering

  • 1 banaan
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 stuk pure chocolade

Instructies
 

  • Maak allereerst het lijnzaad ’ei’. Meng in een glas 1 eetlepel gebroken lijnzaad met 3 eetlepels water. Roer dit goed door elkaar en laat dit even staan.
  • Meng in een kom het meel met de bakpoeder, de kaneel en de cacaopoeder. Prak hier de banaan doorheen. 
  • Doe de sojadrink bij het meel. Voeg nu het lijnzaad ‘ei’ toe en meng alles goed door elkaar tot het een glad beslag is.
  • Verhit een koekenpan op het vuur. En verwarm hierin een klein beetje olie.
  • Voeg 1/4 van het beslag toe. Bak de pannenkoek een paar minuten totdat er bubbels ontstaan en keer dan om. Bak de andere kant ook nog zo’n 2 minuten. Herhaal dit tot je 6 pannenkoeken hebt.
  • Stapel deze op je bord, garneer met banaan ahornsiroop en maak deze pannenkoeken af met stukjes chocolade
Trefwoord vegan ontbijt