Ga terug
vegan monchoutaart |mango passievrucht | zoet | puur suzanne

Vegan monchoutaart met mango

Een makkelijke en lekkere vegan taart
Bereidingstijd 1 uur
Gang Dessert
Porties 8

Ingrediƫnten
  

Ook nodig: springvorm van 20cm en bakpapier

    Bodem

    • 125 gram pitloze dadels
    • 100 gram havermout
    • 25 gram speltmeel
    • 125 gram margarine
    • 1 theelepel koekkruiden
    • 1 theelepel baking soda
    • 1 slokje bubbeltjes water

    Vulling

    • 200 gram Violife creamy
    • 250 gram Alpro cuisine om te kloppen zorg dat deze gekoeld is
    • 1 zakje Klopfix
    • 2 eetlepels witte basterdsuiker

    Mango passievrucht topping

    • 75 gram blokjes mango (diepvries)
    • 75 gram blokjes passievrucht (diepvries)
    • 125 ml passievrucht sap
    • 3 gram agar agar

    Instructies
     

    Voorbereiding

    • Bekleed de springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden.
    • Verhit in een pannetje de margarine.
    • Meng de ingrediĆ«nten voor de bodem, behalve de baking soda en bubbeltjes water, fijn in een hakmachine .
    • Voeg bij het bodemmengels de bakingsoda en bubbeltjes water en laat de hakmachine nog eventjes draaien.
    • Voeg het mengsel voor de bodem toe aan de gesmolten margarine.
    • Doe het deeg in de met bakpapier beklede springvorm en druk het deeg aan met de achterkant van een lepel.
    • Zet de taartbodem voor 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze goudbruin is. Laat de bodem daarna goed afkoelen.
    • Meng in een kom de alpro om op te kloppen samen met de klopfix.
    • Voeg in delen de violife toe samen met de basterdsuiker tot een stijf geheel.
    • Verdeel de vulling over de bodem heen. Strijk het glad met de achterkant van een lepel en zet deze in de koelkast.

    Topping

    • Pureer de mango en passievruchtblokjes samen met de passievruchtsap.
    • Verhit in een pannetje het mengsel samen met de agar agar.
    • Laat dit een paar minuten goed door koken totdat de agar agar helemaal is opgelost en begint te binden.
    • Laat dit matig afkoelen en schenk de topping over de taart.
    • Laat de taart minstens twee uur goed opstijven in de koelkast.
    • Decoreer de taart eventueel met wat mango blokjes en kokossnippers.
    Trefwoord vegan taart