Ga terug
Vegan shepherd's pie

vegan shepherd's pie

Shepherd's pie in een vegan jasje. Deze variant met linzen is een voedzaam recept, dat je in een handomdraai maakt.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Equipment

  • Een ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 25 gram plantaardige boter / margarine
  • 75 ml sojadrink
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 1 kleine ui fijngesneden
  • 100 gram winterpeen in blokjes
  • 150 gram pastinaak in blokjes
  • 1 rode paprika fijngesneden
  • 50 gram erwten uit een blikje
  • 100 gram linzen uit blik
  • 1 eetlepel bloem
  • 125 ml kokend water
  • 1/2 blokje groente bouillonblokje

Instructies
 

  • Schil de aardappels en kook deze in ca. 25 minuten gaar.
  • Terwijl aardappels koken kun je de groenten snijden.
  • Stamp de aardappels fijn. Smelt de margarine in een steelpannetje.
  • Voeg de gesmolten margarine toe aan de aardappels en breng op smaak met peper, een snufje zout en eventueel wat edelgistvlokken.
  • Voeg in delen de sojamelk toe en meng dit tot een smeuïg geheel.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Fruit de ui aan in een koekenpan met in een beetje olie of margarine.
  • Voeg de blokjes paprika, pastinaak en winterpeen bij de ui. En bak dit kort aan en breng op smaak met peper.
  • Bestrooi met bloem en roer dit goed door.
  • Voeg het het bouillon en kokende water toe, blijf goed roeren
  • Voeg daarna de linzen en erwten toe. Meng dit goed door elkaar.
  • Doe het groentemengsel in een ovenschaal.
  • Verdeel de aardappelpuree gelijkmatig over het groentemengsel.
  • Bak de pie in 30 minuten af tot er een lichtbruin korstje ontstaat.
Trefwoord vegan hoofdgerecht