Schil de aardappels en kook deze in ca. 25 minuten gaar.
Terwijl aardappels koken kun je de groenten snijden.
Stamp de aardappels fijn. Smelt de margarine in een steelpannetje.
Voeg de gesmolten margarine toe aan de aardappels en breng op smaak met peper, een snufje zout en eventueel wat edelgistvlokken.
Voeg in delen de sojamelk toe en meng dit tot een smeuïg geheel.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Fruit de ui aan in een koekenpan met in een beetje olie of margarine.
Voeg de blokjes paprika, pastinaak en winterpeen bij de ui. En bak dit kort aan en breng op smaak met peper.
Bestrooi met bloem en roer dit goed door.
Voeg het het bouillon en kokende water toe, blijf goed roeren
Voeg daarna de linzen en erwten toe. Meng dit goed door elkaar.
Doe het groentemengsel in een ovenschaal.
Verdeel de aardappelpuree gelijkmatig over het groentemengsel.
Bak de pie in 30 minuten af tot er een lichtbruin korstje ontstaat.