Ga terug
vegan harde krentenbolletjes | tussendoortje | Puur Suzanne

Vegan krentenbollen

Vegan krentenbollen zijn een heerlijk tussendoortje.
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

  • 250 gram havermout
  • 250 gram alpro greek style naturel
  • 200 gram gewelde rozijnen
  • 15 gram lijnzaad
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak lijnzaad "ei" voeg de lijnzaad samen met een beetje water. Roer dit goed door elkaar en laat dit even staan.
  • Prak de banaan fijn met een vork.
  • Meng alle ingrediënten bij elkaar in een kom tot een smeuïg geheel.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak ca. 10-12 gelijkmatige bolletjes en verdeel die over de bakplaat.
  • Bak ze in ca 20 minuten gaar. Let op doe dit niet te lang anders kunnen ze droog worden.