Ga terug
Paprika-pompoensoep - www.puursuzanne.nl

paprika-pompoensoep

Een makkelijk en snelle gezonde vegan soep
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 6

Equipment

  • Grote pan
  • Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 2 rode paprika’s in repen
  • 1 gele paprika in repen
  • 450 gram pompoenblokjes uit het koelvak
  • 1 ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 750 ml water
  • 2 groentenbouillonblokje of bouillon poeder
  • 250 ml plantaardige room bijvoorbeeld van Oatly
  • 1 snufje chilipeper naar smaak
  • 1 eetlepel pompoenpitten ter garnering

Instructies
 

  • Bak allereerst de ui en de knoflook aan in een grote soeppan. Voeg dan de pompoenblokjes toe. Bak deze zo’n 5 minuten mee. Voeg daarna de paprika’s toe en bak deze even kort mee. Doe de groentebouillonblokjes en het water erbij. Breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat het geheel 20 minuten pruttelen, zodat de paprika’s  en de pompoen lekker zacht worden.
  • Ga daarna met de staafmixer door de massa heen, zorg dat het een mooie egale massa wordt, en er geen stukken groente meer in zitten.
  • Voeg daarna de “room” aan de soep toe. Breng op smaak met chilipeper of gewone peper. Roer het geheel goed door en laat het nog even 5 minuten op laag vuur staan. Vind je de soep te dik? Voeg nog nog wat bouillon toe.
  • Garneer de soep met wat (geroosterde) pompoenpitten.
Trefwoord makkelijke soep, vegan soep