Ga terug

Vegan kokosbollen

Makkelijke en snelle koekjes voor bij de koffie
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 12 min
Gang zoet
Porties 18

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram kokosrasp
  • 320 ml gezoete gecondenseerde kokosmelk
  • 1 snuf vanillepoeder
  • 2 theelepels citroensap
  • pure chocolade evenuteel ter garnering

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
  • Verwarm in een pannetje even kort de kokosmelk.
  • Roer hier de kokosrasp goed doorheen samen met de vanillepoeder en het citroensap.
  • Het moet een stevig mengsel worden.
  • Maak met bijvoorbeeld een ijsschep kleine balletjes.
  • Druk de kokosbollen aan op de bakplaat.
  • Doe deze in de voorverwarmde oven voor zo'n 12 minuten. De kokosbollen moeten goudbruin worden.
  • Laat ze afkoelen en garneer eventueel met wat gesmolten pure chocolade.
Trefwoord vegan koekjes