Ga terug
vegan risotto biterballen | vegan borrelsnack | Puur Suzanne

Vegan risotto bitterballen

Voorbereidingstijd 1 d
Bereidingstijd 1 uur
Gang Borrelhapje
Porties 15 stuks

Ingrediënten
  

  • 150 gram risotto rijst
  • 150 gram shiitake
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 champignon bouillon blokje Ah huismerk is vegan
  • 750 ml water
  • 50 gram speltbloem
  • 50 gram havermout
  • 15 ml zonnebloem olie
  • 2 eetlepels vegan truffel mayonaise
  • olie of margarine om in te bakken
  • 1 snufje peper

Instructies
 

  • Zet een pan op het vuur en verhit hier in de olie.
  • Snijd de sjalot en fruit deze samen met de knoflook in de pan.
  • Maak alvast de bouillon in een glazen maatbeker. Meng 750 ml gekookt water met 1 bouillonblokje.
  • Snijd de shiitake fijn en voeg deze bij de ui en bak dit een aantal minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met wat peper.
  • Voeg de risotto toe en schep deze om totdat de korrels gaan glanzen.
  • Voeg nu deel voor deel de bouillon toe en blijf steeds goed doorroeren met een houten lepel. Je voegt ongeveer 6 x een beetje bouillon toe. Dit duurt zo’n 20 minuten.
  • Als de risotto klaar is laat deze dan afkoelen en zet deze een nachtje in de koelkast.

Bitterballen bakken

  • Verwarm de frituurpan of verhit zonnebloemolie in een pan op het fornuis tot 180 graden.
  • Maak ca. 15 gelijkmatige stevige bolletjes risotto.
  • Meng in een schaaltje de bloem en de havermout en doe in een ander schaaltje de zonnebloemolie.
  • Dip het risottoballetje in het bloemmengsel en daarna in de olie en nogmaals in de bloemmengsel
  • Bak ze in ca 5 minuten goudbruin af.