Ga terug
vegan pasta | pasta met champginons | puur suzanne

Vegan pasta met champignons

Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr volkoren pasta
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr champignons
  • 1 rode punt paprika
  • 1/2 courgette
  • 100 ml plantaardige room  (ik gebruik room van Oatly te koop bij o.a Albert Heijn)
  • 2 eetlepels pijnboompitten ter garnering
  • olie om in te bakken

Instructies
 

  • Zet een pan water op het vuur voor de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb zelf rijstpasta gebruikt. En ik doe er altijd een snufje zout bij.
  • Snijd de champignons in plakjes en snijd de paprika, de courgette, de ui en de knoflook fijn.
  • Zet een grote koekenpan op het vuur en doe wat olie in de pan. Fruit hierin de ui en de knoflook.
  • Voeg daarna de champignons toe en breng op smaak met peper. Bak de champignons kort aan en voeg dan de courgette toe. Als de champignons gaar zijn, zet dan het vuur laag.
  • Voeg daarna de stukjes paprika toe en bak deze mee.
  • Voeg nu de plantaardige room toe. Roer dit goed door elkaar en laat dit zo’n 3 minuten zachtjes pruttelen. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan.
  • Verdeel de pasta over twee borden en schep het groentemengel erover heen.
  • Garneer met de geroosterde pijnboompitten en edelgistvlokken of als je niet plantaardig wilt eten met wat parmezaanse kaas.
Trefwoord vegan pasta